Érdemes lenne letennem a jogsit, ha félek?
Most szeretném újra megpróbálni letenni a jogsit, de bizonytalan vagyok.
Gimiben volt egy lehetőség, amit az iskola kínált fel anno, akkoriban félbemaradt és kifutottam az időből. Az oktató eléggé féltette az autóját, így igazából nem is a forgalomban való eligazodás, hanem az autókezelése volt számomra a nehéz. Akkoriban mondjuk nem szerettem, forszírozva is volt, 19 évesen autó nélkül nem láttam értelmét a vezetésnek. Igazából így annyir nem is voltam benne jó.
Most viszont másképp gondolkodom. Sokszor arról álmodom, hogy autót vezetek. Nagyon rá vagyok utalva a környezetemre, mivel a városban nincs nagyon tömegközlekedés, így általában egy egyszerű bevásárláshoz is a férjemre kell várnom. Az ovibamenetel sem egyszerű kóborkutyák mellett és nekem valahogy nem is jön be, az amikor esőben-hóban-fagyban bringázni kell. Szóval ilyenkor jó lenne egy autó. Munkahelyemre is fuvarral mentem, de eléggé kínosnak éreztem…
Most ott tartok, hogy van bennem egy kis félsz. Mivan, ha leteszem a jogsit és mégsem merek vezetni egyedül?
Alapból aggodalmasabb vagyok, anyósom sem vezet már 30 éve és mindig azzal jön nekem, hogy hát nekem felesleges letenni, úgysem mernék vezetni hozzáhasonlóan..
Hát nem tudom, én most nagyon szeretnék autót vezetni, bár abban van valami, hogy lenne bennem biztosan félelem.
Szerintetek megpróbáljam?
A félpróbálkozásod óta eltelt 5-10-20 év, te is változtál, oktatóból is van ezer. Ha megvan a jogsi még mindig lehet további órákat venni. Ha meg végképp nem megy nem kötelező vezetni.
Gyakorlatilag nem is a vezetéstől hanem a kudarctól félsz. Max. buksz egy kis pénzt, de szerintem relatíve alacsony kockázatú befektetés.
Nem olcsó, de én simán belevágnék, menni fog. A szükség nagy úr. :D
Az anyóst meg hagyd ki a képletből, meg úgy a saját életedből is, már ami a véleményét illeti. Egy kis irigység okán az életről is lehozna ha arról van szó. Támogató emberek véleményére támaszkodj.
Én is féltem. Páromnak el sem mertem mondani, hogy hiába lesz jogsim, tuti nem fogok merni egyedül vezetni 😄
Első perctől egyedül vezetek. Hidd el, megéri megcsinalni. Később még mindig mondhatod, hogy nem. De ne hagyd ki, hátha csak azért félsz, mert még nem tudsz vezetni, és hihetetlennek tűnik, hogy egyedül legyél forgalomban. Nem ördögtől való, sok sikert, menni fog!!❤️
Inkább hagyd ezt nem neked való.
AZ autó vezetés nem erről szól hogy rettegni kell állandóan és idegeskedni minden percben, egyáltalán nem félelemről és a beszariságról kell hogy szóljon.
Ehhez kell egy nagyfokú önbizalom és életre valóság is, de nem beképzeltség , Nekem van néhány ismerősöm , férfi és nő is akik már nyugdijasok és soha nem volt jogosítványuk, se autójuk.
De teljes mértékben mindent megtudtak oldani.
Neked meg gondolom ráadásul műszaki érzéked sincs az ilyen dolgokhoz.
Ha semmit nem tudsz megjavítani rajta ez csak az autószerelőknek teljes arany bánya, akkor és annyira vesz le amennyit éppen nem szégyell.
Sajnálom de hidd el ez mindenkinek jobb ha nem vezetsz.
#7 bocsi, de nekem is csak annyi közöm van az autókhoz, amit páromtól, bátyámtól megtanultam. Sőt elmondom neked, tankolni sem én tankolok, sosem tankoltam. És még csak a kötelező fizetnivalókat sem tudnám elmondani. Ha kigyullad valami kis lámpa a műszerfalon, fotózom és küldöm a fent említett 2 személy közül valakinek. Mert fogalmam sincs, mi az. Valóban semmi, de semmi műszaki érzékem nincs az autókhoz, mégis vezetek. Hogy tovább menjek, amikor legelső alkalommal esett az eső, telefonáltam, hogy hogyan kell bekapcsolni az ablaktörlőt.
Mit kellene tudni megjavítani rajta? Izzócsere, vezérlés, talán az olajcserét is kompletten én csináljam? Köszi, inkább fizetek egy autószerelőnek, nem pedig bizalmatlankodok, hogy tuti le akar rántani.
6. voltam
Ha vezetni akarsz, akkor próbáld meg. Kedves oktatót fogjál ki, vmi fiatalt, aki lelkes, türelmes. Én 40 felett álltam neki vezetni, mert hiába volt jogsim, autóm nem. Amíg nincs saját autód, addig mit vezetnél? Vettem 20 órát, mint újrakezdő.
Ha kisebb városban laksz, pláne menni fog, minden utcát megismersz, hol milyen tábla van. Először majd oviba, vásárolni mész, utána meg hosszabb távokra.
Férjed támogasson, az anyós meg mit szól bele. Ha nem megy, veszel plusz órákat, mindenki szokott.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!