Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A mobiltelefont navigálásra...

A mobiltelefont navigálásra használni az autóban?

Figyelt kérdés

Jobb mint általában a beépített navigációs rendszerek?

Életem első (használt) autóját venném. Még nem tudom, hogy lesz-e beépített bármi is.

A Google Maps-t használom amúgy mindig ha megyek valahova. Az autós navigációs funkcióját tervezem használni. Esetleg a Waze vagy valami más app jobb?

jan. 15. 20:02
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kényelmesebb, szemeztem a rádió helyére beépíthető androidos tableteket, de mindig arra a következtetésre jutottam, hogy baromira nem éri meg, a telefon kényelmesebb, csak egy mágneses mókát kell felrakni a szellőzőre, plusz mindig van a kocsiban szivargyújtós töltő + kábel. Nem kell szórakozni a nettel, frissítéssel, miegyébbel, teló úgyis van mindig nálam. Google mapsot szoktam használni, nagyon ritkán Wazét, mindkettő teljesen megfelel.
jan. 15. 20:06
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
*tabletekkel.
jan. 15. 20:06
 3/9 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
100%
Nehogy kiadj több pénzt azért, mert van navigáció egy autóban. Általában elavultak, drága őket frissíteni és élő adatot nem is mutatnak. A waze ezeket ingyen is bőven túlszárnyalja.
jan. 15. 20:09
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Az előnye, hogy gyorsabban fejlődik, általában van rá frissítés, több funkciót tud.

19 éves autóm van. El tudod képzelni, hogy annak a kijelzője milyen egy mai amoled mobilhoz képest. Funkciókban is jóval kevesebbet tud, mint egy mai mobilos app. A legfrissebb elérhető térképszoftver is 2015-ös rá. Míg a mobilok általában naprakészek, akár ingyenesen. Hátrány viszont, hogy a telefont valahova rakni kell. Onnan levenni, elrakni, folyamatosan. Hosszabb úton lengedeznek a kábelek. Általában egy régebbi autóban kormányról sem tudod vezérelni. Szerintem kényelmetlenebb.

Félmegolás az AndroidAuto/CarPlay. Ott legalább a telefonodat ki tudod tenni a kijelzőre, szerencsésebb esetben kábel nélkül.

jan. 15. 20:17
 5/9 anonim ***** válasza:
1%
...na és van olyan is, aki tud térképet olvasni... 😂
jan. 15. 20:18
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Én Waze párti vagyok. Sokkal naprakészebb, gyakran az aktuális lezárásokat, tereléseket is ismeri, figyelembe veszi a forgalmat, dugókat. Vannak figyelmezetetések, pl. félreállt autóra, kátyúra, döglött állatra, rendőrre, stb. A sebességhatárokat is viszonylag jól ismeri. Egy normális, mágneses tartóval egy pillanata alatt rögzíthető és eltávolítható a telefon, tölteni pedig csak igazán hosszú úton kell. Ha van a kocsiban Android Auto vagy Apple Carplay, az sokkal hasznosabb, mint a beépített navigáció.
jan. 15. 20:47
 7/9 anonim ***** válasza:
85%

Igen.

Soha nem használom a beépített navit. A google, waze jól működik, nem kell baxakodni térkép frissítéssel meg ilyenekkel.

A Waze tudja a megyematrica határokat is, ami jól jön, hogyha nincs országos matricád.

Hosszabb (1000+ km) távon mondjuk jobban terveznek a hagyományos navik tomtom, garmin és társai.

jan. 15. 21:16
 8/9 nemaRendőrség ***** válasza:
28%

Egy értelme van a dedikált gps-nek, hogy nem fagy le 40 fokban mert túlmelegedett.

A telefonok főleg a sötétek kint a szélvédőn a napon igen hamar túlhevülnek.

De ennek ellenére is jobb a telefonos gps, személy szerint Apple Maps, mint a dedikált

jan. 15. 21:19
 9/9 anonim ***** válasza:
23%
Én a sajátomba vettem egy androidos fejegységet, arra osztja a netet a telefon, így van online navigáció és nem a telefont meríti, nem azt kell nézni, hanem a sokkal nagyobb, praktikusabb kijelzőt. Cégesben meg androidauto. Még jobb, kivéve a bohóckodás a kábellel
jan. 16. 07:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!