BMW E91 325i 2007 hogyan lehet megkülönböztetni, hogy a szelepszár szimering vagy a dugattyú gyűrűk a rosszak vagy mindkettő? (Magas olajfogyasztás)
Tudom, nyilván azzal, hogy szét van szedve a motor, csak mielőtt belevágok jó lenne tudni, hogy csak 300 ezres történet lesz vagy 1 milliós.
De ezen kívül olvastam pár dolgot, hogy mivel lehet "tesztelni", pl. 3 percig csak üresbe járatni aztán lepadlózni és nézni a kipufogót meg ilyenek, de sok félét olvastam, bíznék benne itt valakinek van ezzel több tapasztalata vagy hozzáértése.
Kompresszió volt mérve az jó volt szerelőm szerint.
#4 Ha jó a kompresszió, attól még az olajlehúzó gyűrű lehet szar és enni fogja az olajat.
Kompressziómérés haszontalan erre a célra.
Még a PCV-t olvastam sok helyen, hogy szerencsés esetben amiatt is lehet magas az olajfogyasztás és ennek olcsó a javítása egy motorbontáshoz képest, de ezt nem is említette a szerelőm, gondolom kizárta valamivel?!
"Ha jó a kompresszió, attól még az olajlehúzó gyűrű lehet szar és enni fogja az olajat."
Lehet, de általában egyszerre kopnak Ezért nem szokott haszontalan lenni a mérés.
Kérdező!
A rossz szimering tipikus jele a reggeli hidegindításnál kéken füstölő motor, ami néhány perc után megszűnik. Persze ez egy jó katalizátornál sokszor nem is látható.
HA a kompresszió jó akkor a gyűrűk jók szoktak lenni általában, mert ha kokszosodik akkor együtt szokott minden gyűrű.
De a legelső hogy a szelepszár szimmeringet kell megnézni , és az sokat mutat már.
#8 "általában egyszerre kopnak"
Hát én ezt így nem jelenteném ki, persze előfordul. A baj még mindig az, hogy biztos nem lehetsz benne. Ha gyűrűprobléma, ha nem, a kompressziómérésből soha nem kapsz biztos infót. Mindig 50/50 lesz, ezért én továbbra is azt vallom, hogy felesleges, vagy legalábbis jelentéktelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!