Szelepszár szimeringes motor esetében gyertya megégésnél muszáj a gyertyacsere?
Sziasztok!
Autószerelőnél van az autóm a mai nappal és azt mondta, hogy a szelepszár szimeringes a motor és szükség van gyújtógyertya cserére, mert megégtek. A kérdésem az lenne teljesen laikusként, hogy mindenképpen szükséges a gyertyacsere vagy esetleg egy felületi égések szoktak ilyenkor előfordulni amik drótkefével orvosolható lehet? Csak azért érdekelne, mert irídiumos gyertyákat rakattam bele korábban és elég drágák voltak. Nincs más baja a motornak a szelepszár szimeringen kívül.
A probléma tünete annyi volt, hogy mindenféle előzmény nélkül nem tudtam vele elundulni egy parkolóból. Azonban ahogy hazavitettem egy trélerrel és lerakták, egy próba indítást követően újra pöccre indult. A gyertya problémánál nem úgy festene a dolog, hogy végleg megadja magát amíg nem orvosolják a problémát? Most úgy néz ki a tréler "kirázta" belőle a problémát amíg elhozták.
1999-es Audi A6 Avant, 1.8T (benzin)
Válaszotokat előre is köszönöm!
Volt egy sima kontakt hibád és azt kellene megkeresni mert legközelebb is elő fordul hogy nem indul.
De nem szelepszár szimering miatt volt az a hiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!