Hogyan tudnám a forgalmiba beírtatni az utcai Ladám átalakításait? Bővebben lent!
Közben lassan beesteledett.
Olyan uncsik ezek a téli esték.
Nincs valami érdekes kérdés?
Bemész az Autóútra ott részletesen elmondják.
Röviden:
Csinálsz egy átalakítási tervet,amiben bizonyítod, hogy az átalakítás után a jármű biztonsága és környezetvédelmi státusza nem romlik.
Minden beépítésre szánt elem típusbizonyítványát bemutatod.
Ha az engedélyt megkapod, az már a célegyenes.
Bemutatod az autót és már kész is vagy.
Akkor válaszoltál magadnak
Sajnos a magyar szabályozás "egy kicsit vaskalapos". Hogy mikor indokolt az adatlap megkövetelése, azt nem tudom, de a szabály az szabály.
Fogsz egy szemmel jól látható összeget, megkeresed az illetékes elvtársat, ő biztos megoldja (járd nagyon körbe, mert lehet, hogy vesztegetés kísérletéért feljelentenek, mert nekik is kell a "feddhetetlenség").
Vannak városi legendák, hogy egyes vizsgaállomásokon mindent átengednek, ha az ember jól érvel (Az érveket kampós orrú Mátyásban mérik). Lehet, hogy van hasonló az átalakítással foglalkozó hivatalban is.
Első körben, biztos, hogy részletesen átnézetném az autót egy nagyon hozzáértővel. A "tuning cuccok" között már sok csodát láttam, ami jól nézett ki, de egy "sport" kormány azért került ki a haverom autójából, mert városi használattól elgörbült.
A személyes tanácsom: Ha az autó annyira nincs átalakítva, hogy az egyszerű rendőr belekössön, akkor használd. Ha a mezei rendőr is észreveszi, akkor alakítsd vissza.
Tudom. Nem ezt a választ szeretnéd hallani, de ennél jobbat nem tudok mondani (másképp fogalmazva már itt is írták).
Nem tudom, hogy lehetőség-e még, hogy "eladod Németországba", Az ottani szabályok szerint átalakítod, majd visszahonosítod. Ismertem embert, aki ezt csinálta, de már semmi kapcsolatom nincs hozzá, de ő profi volt, évente csinált több autót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!