Milyen autót érdemes venni első autónak az alábbiak közül?
- régi Swift 1.3 (1995-2000 közötti)
- F Astra 1.4 vagy 1.6 (1995-2002 közötti)
- Renault Megane mk1 (1999-2002 közötti)
- Renault Thalia 1.4 (2001-2002 közötti)
- Skoda Felicia 1.3 (1998-2001 közötti)
Egyelőre ilyenekben gondolkodom, ezek tetszenek, plusz nem fontos, hogy sokba kerüljön megvenni.
Napi használatra, ingázásra el lehet boldogulni még valamelyikkel?
Illetve annyi kérdésem, hogy a nyarat mennyire lehet túlélni ilyenekben (klíma hiánya)?
Ti melyikkel próbálkoznátok meg a fentiek közül?
Astra és a felicia extrém módon rohad, ezek húzd le a listáról.
A másik 3 esetében pedig amelyikből jobbat találsz.
A ráncfelvarrott Megane 1,4 16V benzines motorral egy jó autó.
Az enyém 21 éves és igazán komoly hibája nem volt. Vezérműszíjat (vízpumpával együtt) 60 ezer km-enként cserélni kell, olajat is 30 ezrenként, de pl. a kipufogó rendszer még a gyári, ami szerintem nem rossz.
...és figyelni kell, hogy a szélvédő alatti esővíz elvezető ne duguljon el, mert ha igen, rondán képes beázni.
Első autónak mindegyik megfelel, de arra számíts hogy nem lesznek hosszú élethűek nálad mert ilyen öreg autókkal nem kevés baj lesz, ilyeneket kb 2-3 évre szabad megvenni vagy max munkás autónak amit lehet barmolni és nem sajnálod ha 2-3 év múlva a bontóba kell vinned.
Nem tudom mennyi a kereted autóra, és az utána lévő költségekre, meg hosszútávon mit tudsz áldozni a fenntartására, de én inkább valamivel újabb autókban gondolkodnék, mondjuk G Astra, C Corsa. Ford Focus vagy Mondeo még esetleg. Skoda Octavia is jó.
Swiftből az újabbat javaslom inkább, meg az Ignis is jó.
Ezek mind már szinte porrá vannak rohadva
Ne vegyél ilyen autót
Vegyél mondjuk egy suzuki ignist!
- régi Swift 1.3 (1995-2000 közötti) !!!!
abból is ezres a legprobléma mentesebb, az 1.3 8v jó de dugattyú néha elfáradt 3-400 000 km után, az 1.3 16v meg szelepszár szimeringes állandóan, kék füst olajfogyással a tönete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!