Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Napjainkban melyik autógyártó...

Napjainkban melyik autógyártó használ a szokásostól eltérő, különleges müszaki megoldásokat?

Figyelt kérdés
Mint például volt régen a wankel mazda, vagy a farmotoros léghütéses boxer porsche, légrugós citroen, twinspark alfa, chrysler hemi, stb.

jan. 10. 11:47
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
26%
Érdekes az én BMW-met élmény vezetni és szergízbe se kell vinni. Csak nem azért, mert nem egy 20 éves lerúgott példányt vettem...?
jan. 10. 13:31
 12/22 anonim ***** válasza:
22%
#11 Ha a te BMW-d élvezet, akkor gondolom kiforgatva a témát te egy GS vagy RS motorról beszélsz, nem autóról.
jan. 10. 13:34
 13/22 anonim ***** válasza:
32%
A bmw motorokban tényleg.
jan. 10. 13:37
 14/22 anonim ***** válasza:
32%
jan. 10. 13:37
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem nagyok van már ilyen, ma már csak a költségcsökketés számít, a standardizáció. Egyébként a Mazda a skyactivval és a diesotto motorral még külön úton jár, a Subaru is még tartja magát, de szerintem már nem soká, a boxerhez, mint a Porsche. Sajnos ennyi volt.
jan. 10. 13:39
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
#13 Motorokban bizony. Az egyik legjobb. Mondom ezt japán autó és japán motor tulajdonosaként. Motorban nagyon jó a BMW.
jan. 10. 13:51
 17/22 anonim ***** válasza:
50%
Talán az olajban futó vezérmű szíj, ami kifejezetten új innováció és sokkal tartósabb mint a régi láncosok 🤣🤣🤣🤣
jan. 10. 13:53
 18/22 anonim ***** válasza:
És mégis milyen különleges, a szokásostól eltérő műszaki megoldást használ MAnapság a BMW??
jan. 10. 13:56
 19/22 anonim ***** válasza:
#18 Térfogat/teljesítmény arányban például egész jó motorokat gyártanak egy ideje a kisebb fogyasztás mellett. De például annak idején a BMW fejlesztette ki a változtatható szelepvezérlést. Manapság szerintem a mild-hibrid technológiát is jól használják, ők nem ültek fel erre a pár km-t mész elektromosan és kakukk dologra mint sok más gyártó, hanem a villanymotor a belsőégésű motornak segít rá ami tovább javított a motorok hatásfokán.
jan. 10. 17:08
 20/22 anonim ***** válasza:
19: Én kifejezetten szeretem a BMW-ket, de azért na, Valvetronic 2001-ben jelent meg először, míg pl a VTEC 1989-ben ott volt az akkori Integrában, bár ha emlékezetem nem csal magát a technológiát már korábban is használták / tesztelték csak nem autókban hanem motorok motorjában.
jan. 10. 22:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!