Évi 1000km elhihető?
Miért ne lenne hihető?
Én hosszú évek óta évi 12t megyek, pedig ez a családi autó. Szimplán home officeban dolgozok, a feleségem meg gyalogtávra.
A hírdetésben szereplő autó meg városi kisautónak, annál pláne hihető.
JZSP-n nézted.
2020-ban érkezett az országba 156k futással, azóta lényegében nem ment. Előtte meg bármi is lehetett.
Mondanám, hogy el kell menni megnézni, de ilyen hirdetésre én csak akkor mennék, ha útbaesik vagy ilyesmi. Én személy szerint kritikán aluli hirdetés alapján vettem jó autót, de a piacon kb. az utolsó darab volt, pont a sz/r hirdetés miatt már csak próba szerencse alapon néztem meg. De az nem tucatautó volt
A 43 éves hobbiautómba 200-300(!) km ment évente! Tényleg csak hobbiautó volt, messzire nem mentem vele, csak jó időben gurult ki a garázsból. Nem napi futkosós, munkába járós autó volt.
Vettem újonnan egy biturbós dízelt. A cél rendszeres hosszútávú autópályás ingázások voltak. Csak aztán ez előre nem látható módon egy év múlva megváltozott. Nem akartam aprópénzért elszórni, maradt, második autónak. És nem városban futkosok ezzel sem, arra van másik. Kizárólag hosszabb utakra veszem elő. Most lesz 6 éves és 50.000 km-nél tart. Az emberekben benne van ez a "nagyobb dízelt, pláne újonnan csak naponta keresztül-kasul autózni Európát a területi képviselők vesznek" sztereotípia. Ha el akarnám adni el fogják hinni, hogy évi 8000 km-t tettem meg egy újonnan vett biturbós dízellel?!
A szomszédom egy idősebb nyugdíjas néni. 5-6 éve vett egy Toyota Aygot újonnan. JSZP-n lekérdezve 4 évesen az akkori műszakin rögzített érték szerint 4600 km-t futott. Pedig látom, hogy ha nem is naponta, de hetente többször használja. Igaz valószínű csak boltba meg piacra jár vele, mert ha el is megy, kb egy fél óra és már jön is vissza vele. Szóval szerintem nem lehet így általánosítani.
"6-os vagyok, megnéztem a hirdetést. Ez évi közel 9000 km, nem 1000. Úgy már sokkal hihetőbb egy benzines kisautónál."
Ne a hirdetést nézegesd!
Nézd meg az utólsó kettő évet. Szuffff.....
#16: Az utolsó 2 év ilyen szempontból pont nem releváns. Bármi lehetett. Vettek a mamának egy boltbajárós autót, de meghalt, az asszonynak egy munkábajárósat, de terhes lett, ott van a háttérben 2 motor, jobbra meg egy E60, csak esőben jár vele valaki melózni. Meg még másik 6-8 élethelyzetet fel lehet sorolni így hirtelen. Inkább az a gáz, hogy ilyen semmi hirdetést sikerült összehozni csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!