Nem veszi be a kettes sebességet a váltó, plusz el tolódtak a sebességek kapcsolási helyei, mi okozhatja,mi lehet a baja?
Adott egy 2001es évjáratú, Audi A3, 1.6 benzin.
Váltóval egész eddig semmi gond nem volt. Most tart 255 ezer km-nél. Parkoltam, hátrameneti fokozatban, majd mikor korigálás miatt tettem volna 1es sebességben, ugyanúgy R-ben maradt. Próbáltam 4-5 alkalommal is,de semmi. Elindultam 2esben,látszólag megoldódott a baj. Azóta, az R-hez nem kell üresben lenyomnom a váltókart mint eddig, hanem be tolom simán az 1-es helyére. Az egyes az eddigi 3astól kicsit balra van,az 5ös egészen kint a szélen. A 4es is jobbra csúszva rakható, de a gond a 2essel van. Azt is szintén az eddigitől kicsit jobbra kell tenni, viszont ezt csak az 1es kihuzatása után engedi. 3asból nem tudok vele viaszaváltani, de még üresből sem. Kivéve, ha előtte is kettesben,vagy egyesben volt. Olajat nem ereszt(még) Mi lehet a pontosabb baj?
#10.
Ezt írd meg az első négy válaszadónak, mert ők adtak "megfellebbezhetetlen" műszaki tippeket.
Én csupán a kérdés elképzelt forgatókönyvét írtam le.😁
(#6-#9 voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!