Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Fiat DDCT C635 autómata váltó...

Fiat DDCT C635 autómata váltó olajcsere ?

Figyelt kérdés

Gyártó szerint nem kell cserélni, sőt aki valtoolaj cserével foglalkozik is mondta, hogy ebbe nem kell cserélni, ami kicsit érdekes.

Ugye ez egy robotizalt váltó.

Van külön hidraulika tartály ami a "kuplungot" mozgatja és van külön váltó olaj a váltóban.

Kérdésem az, ha váltó alján lévő "teknőt" leveszem, (mivel ez a legalsó pont, leeresztő csavar nincs)leengedem a váltóban lévő olajat, a betöltő nyilason, oldal a megfelelő szintig feltöltöm ezzel én sikeresen lecsereltem a váltóban az olajat?

A hidraulika olajhoz gondolom mindenkepp gép fog kelleni.

2023. dec. 23. 16:46
 1/2 anonim ***** válasza:
Olyan van, hogy a gyártó nem ír elő váltóolaj cserét, de attól még nagyon is ajánlott, ha másért nem, biztonság és ellenőrzés céljából. Enyémnél sincs rá előírás (Opel F17), de múltkor lecseréltem, mert az 1-2 kicsit nehezen ment. Az olaj nagyon szép volt, semmi lerakódás, semmi elszíneződés (185 ezer van benne), csak éppen az előírt 1.6 liter helyett volt benne 0.4. Hogy hová tűnt a többi, az rejtély, mert folyni nem folyik. De a lényeg, hogy a váltó működik rendesen, olajban nem találtam forgácsot, szóval még éppen megúszta. De ha abból indulok ki, hogy "á, ebben sosem kell cserélni, mert nincs rá előírás", akkor valószínűleg rövid időn belül megdöglött volna. Szóval a cserének előnye lehet, hátránya nem, innentől számomra teljesen egyértelmű, hogy lecseréltetném.
2023. dec. 23. 16:56
 2/2 anonim ***** válasza:
Olyan nincs ,hogy egy olajat idővel nem kell cserélni. Ugyan kitalálták ezt az "élettartam olaj" dolgot, de ez max ott igaz, ahol pár évente új autót vesznek, a régit meg bezúzzák, csak éppen ezek az autók kerülnek be az országunkba, és még jópár évet vannak használva. 80-100 ezrenként még a kézikapcsolásúban is ajánlott cserélni, és érezhető is a friss olaj hatása.
2023. dec. 23. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!