Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Golf IV 99 akkumulátor töltése?

Golf IV 99 akkumulátor töltése?

Figyelt kérdés
Töltésnél elsőre melyik pólust kell csatlakoztatni? És a befejezés után melyiket kell eltávolítani elsőre?
2023. dec. 30. 07:54
 1/6 anonim ***** válasza:
86%

Töltésnél mindegy. Főleg ha van ki-bekapcsoló gomb a töltőn, mert akkor először tedd fel a csipeszeket és csak utána kapcsold be a töltőt.

A sorrend az autón belül a saruk esetében "fontos", de ott sem életbevágó. Azért szokás mondani, hogy a negatívat kell levenni először és a negatívat kell felrakni utoljára, hogy a pozitív saru soha ne lógjon úgy, hogy közben a negatív saru az akksin van, mert egy ilyen esetben ha a pozitív saru véletlenül hozzáér a kasznihoz, vagy motorblokkhoz, akkor rövidre zárja az akksit és lesz nagy tűzijáték.

De töltő esetében tök mindegy.

2023. dec. 30. 08:02
 2/6 anonim ***** válasza:

Amikor rárakod: először plusz, aztán mínusz

Amikor leveszed: először mínusz, aztán plusz

2023. dec. 30. 09:52
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

"a pozitív saru soha ne lógjon úgy, hogy közben a negatív saru az akksin van, mert egy ilyen esetben ha a pozitív saru véletlenül hozzáér a kasznihoz, vagy motorblokkhoz, akkor rövidre zárja az akksit és lesz nagy tűzijáték."

Ezt végiggondoltad?

2023. dec. 30. 09:57
 4/6 anonim ***** válasza:
3. Igazad van. Én is végig olvastam de nem vettem észre .
2023. dec. 30. 11:57
 5/6 krwkco ***** válasza:

"nem vettem észre"

Én észrevettem, de meghagytam másnak a lehetőséget. :-)

A sorrend nem azért célszerű, hogy a szabadon lógó plusz kábelvég ne érjen hozzá a karosszériához. Az semmi bajt nem okoz.

Azért ajánlatos ilyen sorrendben szerelni, hogy ha a plusz saru megszorítása közben a fém csavarkulcs hozzáér a kasztnihoz, akkor ne legyen rövidzár.

2023. dec. 30. 12:33
 6/6 krwkco ***** válasza:

Az 5-ös hozzászólásom az akksi ki-be szerelésére vonatkozik.

Ha az aksit beszerelve töltjük, a töltő + kábelét ne érintsük a kasztnihoz. Vagy ott is tartsuk be, hogy a - kábel minél rövidebb ideig legyen az akksira csatlakoztatva. Így lehet könnyen megjegyezni a szerelési sorrendet.

2023. dec. 30. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!