Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért magyaráznak nekem...

Miért magyaráznak nekem folyamatosan a szüleim amikor vezetek?

Figyelt kérdés

Megkaptam az ideiglenes jogsimat és apukám úgy döntött ,hogy az út felét vegyem át. Át is vettem a Golfját ami annyiban jó ,hogy dízel és én is Dízeles Bmw-n tanultam meg vezetni. Viszont, mivel nem vagyok egy rutinos vezető ezért kellett volna nekem egy kis idő mire átszokok, főleg úgy ,hogy ez az egész csere a buszmegállóban történt és közben meg már felbukkant a busz és + stressz lett. Azért + mivel apukámmal egyszer vezettem földúton és akkor is magyarázott nagyon sokat és kicsit már idegesített.

Tehát átvettem a kocsit és úgy kezdtem, hogy véletlen hármasba tettem, mert az ő váltója kicsit másabb mint az autón amin vezetni tanultam. Lefulladtam nyilván egyből de oke semmi gond mentem tovább. Majd apukám az egész utan végig kritizálta és mindenért beszolt mit hogyan csináljak még ha jól is tettem.. Nagyon idegesítő volt az egész számomra és rendes önbizalmamat is picit elvette.

Szintén a mai nap jöttem haza anyukámmal és neki pedig egy suzukija van ami pedig benzines és mégszokatlanabb, elmondtam neki ezt az egészet, amit apukám csinált stb.. és az utcánkban átvettem a kocsit és anyukám szintén kezdte viszont ő kapaszkodott és mondta mikor váltsak stb. Leparkoltam és mondta kicsit messze vagyunk a szegélytől és jó nem gond majd ő átveszi és közelebb megy. Én meg így?? Szerinted nem tudom korrigálni? Betettem rükibe és közelebb vittem majd előre szerettem volna menni de annyira remegett már a lábam az idegességtől ,hogy nem tudtam felengedni a kuplungot..

Mit csinálnátok helyemben? Legközelebb apukám ezt csinálja beszélek vele, viszont anyukámnak elmondtam mit csinált apukám és szinte ugyanazt csinálta ő is :/ Voltatok már hasonló helyzetben, mi oldotta meg? Félek ,hogy amire megjön a igazolványom el is megy a kedvem az egésztől.

Pedig tudok vezetni és nagyon szépen vezettem vizsgán is ,csak egyszerűen idegesen nem lehet normálisan..

2023. dec. 26. 19:58
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
#10 Ja, és a többi bukási tétel az neked viccnek van ott. Ha átmegy valaki a vizsgán normálisan, nem lefizetve, annak menni fog biztonsággal a közlekedés egyedül is. Akkor van gond, ha elbízza magát a kezdő sofőr és mindenkit leszarva megy, de azt bárki megteheti, akár te is.
2023. dec. 27. 14:42
 12/20 anonim ***** válasza:
0%
#11 A bukási tételek egyáltalán nem biztosítják azt, hogy képes lenne akár 2 órát egyhuzamban vezetni, értelmesen felmérni, mikor álljon meg pihenni, vagy hogy az ismerős környéket, város, akár országot elhagyva vezessen, vagy, ahogy a kérdező esetében is látod, egyáltalán megmozdítson egy olyan autót, amiben nem ült korábban. Pedig van jogosítványa. :)
2023. dec. 27. 15:12
 13/20 A kérdező kommentje:

Ne azt vitassátok már meg, hogy tudok vezetni vagy sem!

Azért indultam hármasba mert nem jól veszi be az egyest a Golfja és ennyi, nem vagyok hülye tudom, hogy nem úgy kell inditani. Vezetni meg szerintem tudok ahogy tőlem elvárható, itt arról van szó, hogyha stressz alá tesznek engem és magyaráznak akkor sokkal nehezebb a vezetés!

Nem volt lefizetve a vizsgabiztosom sem és amikor én tanultam vezetni akkor pld mindig tele volt az autó másokkal, szóval még csak nem is szimpla izgulásrol van szó, mert már hozzászoktam

2023. dec. 27. 15:42
 14/20 anonim ***** válasza:

#13 Azt vitatjuk meg, vagy legalábbis én azt a véleményt képviselem, hogy a szüleid nem véletlenül szólnak bele a vezetésbe, és neked ebben meg kell keresni a pozitívat, a negatívat meg elengedni a füled mellett.

Én friss jogsival a család személyi sofőrje voltam. Nem mondhattam, hogy nem érek rá szombat délután. Ha családot látogattunk vidéken, vezettem. Ha apám dohányboltba akart menni, vezettem. Meg is tanultam vezetni. Igaz, amikor 2 éve volt jogsim, megfogadtam, hogy amint lejár, nem újítom meg. Végül persze megújítottam. :)

Elengedtem a fülem mögött a hangszínt, a hangerőt, a beszólást, és elgondolkodtam azon, hogy logikus-e, amit mond, a biztonságos közlekedést vagy az autó műszaki állapotát szolgálja-e, vagy csak hülye berögződése. Az esetek 95%-ában előbbi volt. :)

Hidd el, jó szándékból mondom, hogy nem kell ennek ekkora feneket keríteni, az már jó, hogy apáddal a sérelmeidet ki tudod beszélni anyukádnak, de ezért cserébe anyukádtól meg le kell nyelni. Az én anyámnak jogsija sem volt, de folyton beszólogatott, hogy "apád itt már kikanyarodott volna", "hű, de gyorsan megyünk" stb. Úgy tettem, mintha meg sem hallottam volna, mert azt már rég megtanultam, hogy magyarázkodni meg kifogást keresni felesleges náluk, akkor is, ha nekem lenne igazam.

De tudom, nem mindenki ilyen, mint én, exemnek meglett a jogsija, apja beült mellé, a csaj 10 perc múlva sértődötten kiszállt, és busszal ment haza. Én ezért mondjuk egy jó nagy fülest kaptam volna, de a csaj azóta sem tud és nem is mer vezetni sehogy sem.

2023. dec. 27. 16:04
 15/20 anonim ***** válasza:
Ui.: Senki nem feltételezte, hogy meg volt kenve a vizsgabiztos. Én legalábbis tuti nem. Csak mondtam, hogy a jogsi nem egyenlő azzal, hogy valakinek jól kialakult a közlekedési érzéke - ne is legyen, mert nem lenne értelme annyi órát vezetni, főleg úgy, ahogy az oktatók oktatnak (mert úgy kell oktatniuk). Csak azt mondom, hogy a kezdeti pár év a rutinszerzésről és a közlekedni tanulásról szól. És aki egyből egyedül kezdi, azoknál nagyon-nagyon ritka, hogy nem rögződik be hülye szokás, mert senki nem szólt rájuk.
2023. dec. 27. 16:07
 16/20 anonim ***** válasza:
56%
Határhúzás, határhúzás, határhúzás. Ott, az adott helyzetben szólj rá a szövegelőre, hogy hagyja abba. Ha nem merik rád bízni a vezetést, akkor veszel még órákat oktatóval. Ha meg rád bízzák, akkor ne szövegeljenek bele, mert nagyon zavaró. Ha továbbra is belebeszélnek, megállsz és átadod a vezetőülést. Majd ha lesz rá pénzed, veszel saját kocsit és gyakorolsz azon, a saját biztosításod terhére.
2023. dec. 27. 20:11
 17/20 anonim ***** válasza:
#16 Csak éppen az oktató ugyanúgy elviszi valami vizsgaútvonalszerűségre, ugyanazt mantrázva, mintha órát tartana, arra meg nem készíti fel, mit jelent defenzíven, rugalmasan, dinamikusan közlekedni.
2023. dec. 27. 20:51
 18/20 anonim ***** válasza:
17, egy jó oktató pont az ellentétjét csinálja vizsga utáni órákon...
2023. dec. 29. 12:39
 19/20 anonim ***** válasza:
Nekem apám folyamatosan beleugatott úgy, hogy én voltam 40 éves (20 év rutinnal), ő meg 65. Aztán egyszer az öreg autózseni úgy tolatott ki az utcára, hogy a kocsija lökhárítója beakadt a ponyvagarázs vasába, és kihúzta a komlett garázst az utcára, azóta csak röhögök rajta.
jan. 1. 11:26
 20/20 anonim ***** válasza:

"Aztán egyszer az öreg autózseni úgy tolatott ki az utcára, hogy a kocsija lökhárítója beakadt a ponyvagarázs vasába, és kihúzta a komlett garázst az utcára"

Vatanen, vaze! :D

jan. 1. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!