Műszaki vizsga lejár,mi a hiba?
Tegnap kaptam egy emailt hogy az autóm 2024.02.22 én lejár a műszaki, azonban amikor a nyáron vettem lett rá friss műszaki és Műszaki vizsga papírt, + a forgalmiba is be van jegyezve az új dátum ami 2025.07.
Az ügyfélkapu rendszerben pedig mégis az van hogy 2024.02 akkor most ezzel mi a teendőm, vagy mi a gond? szalonból vettem az autót.
Előre is köszönöm.
"A fenti papírt a vizsga biztos "csak" kiadja nem ő csinálja. Az ő általa bevitt adatok alapján a KORMÁNYHIVATAL állítja ki (ott a pecsét az alján)"
Én is ilyen papírt kaptam a számla mellé, és ezt a vizsgabázis állítja ki, nem a kományablak. Az, hogy van az alján egy ilyen pecsét az csak az, hogy állami szerv által hitelesített dokumentum. (sajnos kidobtam az enyémet) Az én autóm, a fotók alapján, délután fél 4 -kor került fel a vizsgasorra, akkor meg nálunk már nem is volt nyitva a hivatal. 4 óra után telefonáltak, hogy mehetek a kocsiért, és mikor hazahoztam, már fel volt vezetve a JSZP-be, az új műszaki érvényessége, és a fotók is. De ugyanígy felvitték a +1 hónapot is mikor kértem időpontot, de csak a lejárta utánra tudtak adni, ez is ugyanúgy fenn volt a JSZP-n. Szóval igenis a vizsgabiztos hibázott, vagy akinek ott a szervizben az volt a dolga, hogy felvigye az adatokat a közlekedési nyilvántartásban.
#21 Igen a vizsga helyszínén kapod meg a papírt. De a tartalmát nem a viusgabizos tölti ki. Hanem a vizsgálati eredmények alapján a "rendszer" adja ki. Azt nem mondtam, hogy be kell menni valami hivatalba.
A vizsgán történt dolgok felkerülnek a KÖKIR rendszerébe, és onnan időnként frissül a JSZP a nyilvánosan böngészhető adatokkal.
De a kettőnek NINCS köze egymáshoz, a JSZP csak egy adatszolgáltatás a "lakosságnak" a hivatalos szervek nem használják.
"Azt nem mondtam, hogy be kell menni valami hivatalba."
Karcsi! pedig ezt írtad:
A fenti papírt a vizsga biztos "csak" kiadja nem ő csinálja. Az ő általa bevitt adatok alapján a KORMÁNYHIVATAL állítja ki (ott a pecsét az alján).
Ez a frissítés meg szerintem szinte azonnali. Mint írtam, nekem 1x hosszabbítottak is, mert november 19.-én járt le, de csak december 7.-ére volt legkorábban időpont. A lejárat előtt kellett bemennem, és akkor kaptam 1 hónap hosszabbítást. A csaj ott írogatott valamit a pultnál, kaptam is egy papírt róla, hogy van vizsgaidőpontom, majd eljöttem. 10 percre lakom a szerviztől, itthon megnéztem, és már az új határidő volt a JSZP-n.
Tényleg kár, hogy az utóbbi pár napban nem elérhetőek a műszaki állapotra vonatkozó adatok, akkor egyértelműbb lenne a helyzet.
Tippem szerint az van, hogy az autón eredetileg 2024.02.hóig volt műszaki, a kérdező csináltatott műszakit a nyáron amikor vette, hogy ne kelljen fél év múlva vinnie, viszont az okmányadatoknál a vizsgáztatónak külön kell átírni a dátumot, és ezt felejthette el.
Egyik rokonomnak most karácsony előtt pár nappal vizsgázott az autója, követtem folyamatosan pár percenként frissítgetve, és volt néhány perc amikor az új, 2025. decemberig érvényes műszaki már fent volt a műszaki adatoknál, de az okmányadatoknál még 2023.12. hó szerepelt. Tehát feltételezem külön kell átírnia.
Azt mondjuk nem tudom, hogy hol kell ezügyben kopogtatni, én szerintem felhívnám első körben a vizsgaállomást, ők gondolom telefonon meg tudják mondani, hogy ezzel a problémával ők tudnak foglalkozni, vagy a kormányablak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!