Műszaki vizsga lejár,mi a hiba?
Tegnap kaptam egy emailt hogy az autóm 2024.02.22 én lejár a műszaki, azonban amikor a nyáron vettem lett rá friss műszaki és Műszaki vizsga papírt, + a forgalmiba is be van jegyezve az új dátum ami 2025.07.
Az ügyfélkapu rendszerben pedig mégis az van hogy 2024.02 akkor most ezzel mi a teendőm, vagy mi a gond? szalonból vettem az autót.
Előre is köszönöm.
#9 Én első körben elmennék a vizsagbázisra ahol az állítólagos műszakit csinálták, hogy tényleg valódiak-e a papírok, mert már ott be kellett volna, hogy kerüljön a rendszerbe az új érvényességi idő. Az én autóm is most műszakizott 7.-én ,ráadásul kaptam halasztást is, mert annyira tele voltak. Mint az 1 hónap halasztás, mint pedig az új műszaki időpont már akkor fennvolt a JSZP-be, mikor hazaértem az autóval. 10 percre lakom a szerviztől.
Ha tényleg a vizsgabiztos hibázott, akkor ők egyből be is írják szerintem a vizsgát a rendszerbe. Viszont ha semmi nem bizonyítja, hogy ott járt, akkor abból rendőrségi ügy lehet, csalás miatt.
Nem kell csinálni semmit! A nyilvántartások nem egységesek!
A JSZP nem egy "hivatalos" nyilván tartás! Az csak nyilvánosan nézegethető cenzúrázott "adatszolgáltatás".
A fenti papírt a vizsga biztos "csak" kiadja nem ő csinálja. Az ő általa bevitt adatok alapján a KORMÁNYHIVATAL állítja ki (ott a pecsét az alján). Nála hiába reklamálsz csak folyamatban lévő ügyre lát rá, a tiedre nem tud még csak rá nézni se! (Adatvédelem, csak az ügyhöz /ez a vizsga/ kellő adatokhoz férhet hozzá és csak az ügy végéig)
Ha utána akarsz járni a Kormányablakba menjél, ott bővebben rálátnak a nyilvántartásra.
"mi a gond?"
A dokumentumban a km-állás nyilvántartásából látszik, hogy az autónak általában minden páros év februárjában kellett volna vizsgáznia. De az utolsó vizsga 2023.júliusban volt. (Gondolom, akkor vetted az autót.) Szóval kb. másfél évig az autónak nem volt műszaki vizsgája. Feltehetően, ez zavarta meg az értesítő rendszert.
De a műszaki érvényessége a vizsgától számított 2 év, ezért szerintem rendben vagy a 2025 júliusi érvényességgel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!