Baj bármilyen szempontból ha pótkeréknek téli gumit teszek fel?
Igen, tudom.
Sajnos defektes lett az egyik télim. Nem javítható, az oldalfala hasadt ki. Mikor vettem is már kifutó modell volt, nem kapok 1 db-ot ugyanilyenből, cserélnem kell mind a 4-et. Vegyesen, 2 ilyen, 2 olyannal nem szívesen járnék.
4 éves 7 mm-es profillal rendelkező Continental gumikról van szó. Nincs kirepedezve, nincs kikeményedve, teljesen újszerűek. Az új garnitúrát már meg is vettem, az ünnepek után szereltetem is fel. Csak ezeket sajnálnám a kukába hajítani. Legalább 1 db-ot meg tudnék menteni pótkeréknek, a gyári tizenéves gumi helyett. Legalább a pótkeréken is frissebb, jobb gumi lenne. Innen jött az ötlet.
Így kell ezt csinálni.
Kettőt meg eladhatsz. Hátha másnak is kell egy kifutó modell.
Annyira azért nem lőssz mellé ha kettőt rakatsz fel valami hasonló mintásat.
AZt ne hidd már hogy egy kamionnak is lesz egy defektje és mind a 12-t lecserélik.
#7, igazság szerint nem vág földhöz az a + 80e Ft. Valamint nem a szokásos általános buszhelyettesítő városi futkosásra használom az autót. Rendszeresen közlekedek vasárnap éjjel több száz km-re, hóviharban, ónosesőben is. Igaz az utóbbi években nincs rendes tél, de korábban nem egyszer autóztam éjszaka autópályán szűz hóban. Egyéb esetben igazad lenne. De nem szeretnék a spórolás miatt kockáztatni. Nem passzióból volt Continental az előző szett sem. Most Goodyeart vettem. Már itt van a garázsban, tegnap hozta a futár.
Továbbá a Conti szett peremvédős volt. Egyszerűen nem találok a piacon normális gumiból hirtelen ilyen 16"-os méretben. Ha elől ilyen lenne, hátul nem, az is irtó hülyén nézne ki. Akkor már legyen négy egyforma.
És reménykedj, hogy a pótkerék olyan méret, mint ami neked van (Nem mankóerék, vagy az elérhető legkisebb átmérő gyáriban, de neked nagyobb stb.)
Egyébként nem hüleység, más kérdés, hogy jó eséllyel a gumizás árát sem éri a manőver.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!