Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem tudom lefújatni a...

Miért nem tudom lefújatni a párát a kocsim ablakáról?

Figyelt kérdés
Pár napja nagyon erőteljesen párásodik a kocsim ablaka belülről, de úgy konkrétan mindenhol, és egyszerűen nem tudom lefújni. Nem volt eddig probléma vele, most viszont bármit csinálok vele, akárhogy állítom be a keringetést, klímával vagy anélkül, párás marad, nem is látok ki. Viszont ahogy állítgattam a hőfokot, észrevettem hogy a légkondi nem fúj hideget, lehet hogy fel kell tölteni? Az is lehet probléma?
2023. dec. 23. 16:25
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Lehet hülye válasz,nem tudom milyen típusú a kocsi,nekem egyszer olyan gondom volt a kocsimon,hogy a légáramlat állítónál belül kiakadt egy bowden és csak egy helyre fújt lefelé,e miatt nem lehetett állítani,hogy ablakra,vagy középre,stb.fújjon.Független volt a klímától.Nekem is tiszta pára volt minden.
2023. dec. 23. 16:38
 2/16 anonim ***** válasza:
Eltomodott pollenszuro tud ilyet okozni, vagy az, ha belso keringetesre van kapcsolva a szellozo.
2023. dec. 23. 17:01
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Az biztos ront a helyzeten, ha nem megy a klíma, hiszen a klíma szárítja a levegőt, így a párásodás ellen nagyon hasznos. Lehet csak tölteni kell, ellenőriztesd.

Viszont a klíma hiánya nem a világ vége, elvégre régen sem volt. Az ablaklehúzás egy kényelmetlen, de magasan a leghasznosabb módszer. Kiszellőzik a régi párás levegő, aztán nincs ami a szélvédőre kicsapódjon.

Esetleges probléma lehet még a régi pollenszűrő. Ha nem volt cserélve pár hónapja, akkor hajíts bele egy újat.

4/16 A kérdező kommentje:
Fordom van. Fúj az ablakra, ha arra állítom, ezért nem értem mert megy rá a levegő, de semmi nem történik. De az összes ablak párás.
 5/16 A kérdező kommentje:
Lehúztam az ablakot is de semmi. Pollenszűrő? Megnézem. Szerintem akkor a klímát is kell tölteni mert nem jön hideg levegő csak langyos.
2023. dec. 23. 17:03
 6/16 A kérdező kommentje:
2 = Nincs belső keringetésen megnéztem.
2023. dec. 23. 17:04
 7/16 anonim ***** válasza:
46%

#5 "Lehúztam az ablakot is de semmi"

Akkor meg takarítsd meg az üveget belülről. Ha zsíros és arra a felületre ül rá a pára, azt nagyon-nagyon nehéz megszüntetni.

2023. dec. 23. 17:18
 8/16 A kérdező kommentje:
7 = Oké megpróbálom de ősszel volt külső belső takarításon, elvileg megtakarították az ablakot belülről...Vagy nem...
2023. dec. 23. 17:23
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
#8 Régen volt már az. Ott liheg az ember nap mint nap, be van zárkózva, gyorsan összemaszatolódik. Tovább ront a helyzeten a cigi (főleg elektromos cigi), evés-ivás, stb.
2023. dec. 23. 17:36
 10/16 anonim ***** válasza:

Én nem használom erre a klimát és nem volt még párás sosem.

Úgy hogy más lesz ott a baj.

2023. dec. 23. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!