Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért megy tönkre a kerék...

Miért megy tönkre a kerék csapágy 1-2 hónap alatt?

Figyelt kérdés
Golf 3 hátsó kerékcsapágyról van szó. Cseréltettem mivel búgott aztán utánna megint elkezdett búgni ra 1 hónap múlva vissza vittem rakott bele másikat. Ma már megint kezd hangos lenni az én fa**om meg tele lenni. Ezek tű görgős csapágyak kúposak belülről vagy egy nagyobb kivülről meg kisebb most vagy megcibálja felrakásnál vagy valami más lehet a baj a jobb oldalit én cseréltem ki a bal oldalira nem volt lehetőségem mert nem volt hol megcsinálni ezért elvittem egy szerelőhöz de már megbántam.

2023. dec. 22. 18:11
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Mert béna a szerelő.
2023. dec. 22. 18:16
 2/13 anonim ***** válasza:
Ha kúpgörgős csapágy, akkor valószínűleg tényleg béna a szerelő és túlhúzza a beállításnál.
2023. dec. 22. 18:34
 3/13 anonim ***** válasza:
Gagyi csapágyat tesznek bele, mert azon tudnak sokat keresni.
2023. dec. 22. 19:18
 4/13 Szolovjov ***** válasza:
Én is jártam így VW hátsó kerékcsapággyal, nem győztem cserélni. Ott szúrtam el, hogy mindig csak a külsőt cseréltem, mert az tűnt rossznak. Aztán egyszer hallgattam egy jó tanácsra és cseréltem a külső/belső csapágyat együtt. Onnantól kezdve éveket kibír a csapágy. Szerintem nálad is ezzel sumákolnak.
2023. dec. 22. 22:48
 5/13 anonim válasza:
A kerek nem kotyog?
2023. dec. 22. 22:57
 6/13 anonim ***** válasza:

Nem lehetetlen, hogy a kerékagy görbe, elferdült, vetemedett.

Rengeteg akkori autóba ugyanazokat a csapágyakat rakták bele, pl kadett, ford, még a számuk is ugyanaz volt.

És azok elmentek ugyanavval a csapággyal több 100 ezer km-t.

Egy kis, meg egy nagy kúpgörgős csapágy, koronás anyával állítva a hézagot.

Imi te vagy az? :)

2023. dec. 23. 09:40
 7/13 anonim ***** válasza:
Nekem a hátsó keréktől jön rövid sípoló hang ha tolom a kocsit kikapcsolt motorral akkor SÍp, szünet, SÍP, szünet, SÍP szünet ez lehet kerkcsapágy Vagy inkább a dobfékből jöhet?
2023. dec. 23. 14:00
 8/13 anonim ***** válasza:
Az dobfék, az utánállítója berohadt, folyton befog.
2023. dec. 23. 20:17
 9/13 anonim ***** válasza:
Akkor le kell venni a dobot és ott? Néha állítok a kézifék után de mindig magasan fog :S
2023. dec. 24. 10:44
 10/13 A kérdező kommentje:
A kerék nem kotyog az fixen áll de már én fogom cserélni aztán megnézem mi a gond és igen a külső kicsi a belső nagy kúpos csapágy és koronás anya van hozzá egy alátéttel és biztosító szeggel.
2023. dec. 24. 16:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!