Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Volt egy balesetem és kicsit...

Volt egy balesetem és kicsit kivittem a buszmegálot kaptam büntit és eltiltást is 3-hónapot. lehet e az ellen tenni valamit és az eltiltást töröljék? köszi.

Figyelt kérdés
2023. dec. 20. 21:01
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
85%
Lehet fellebbezni és megpróbálhatod igazolni, hogy a megélhetésed és a családod eltartása függ az autóhasználatodtól, de ha nem sikerül meggyőznöd őket, akkor még kapsz rá 2-3 hónapot.
2023. dec. 21. 05:14
 12/21 anonim ***** válasza:
41%
fellebbezés, de ahogy előttem mondták vagy kevesebbet kapsz vagy többet. Pár hónapja hallottam olyan esetet hogy valami gyilkos lebbezett fel a 16 éve ellen, másodfokon meg kapott életfogytot. Ergo jobban járt volna ha csendben marad. Tehát nem tudni hogy mi lenne a második ítélet.
2023. dec. 21. 07:26
 13/21 anonim ***** válasza:
74%
Annak idején a Viszkis is többet kapott fellebbezés után.
2023. dec. 21. 07:33
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

A 3 hónap eltiltas nem rossz am! Nem kell újra jogsizni stb stb.

Ha fellebezel és kapsz egy 7 hónapot, akkor meg 300 k+ lesz az újra jogsizas, meg idő idő.

Szóval a leesett a nagy hó az benne volt az enyhe búntiben. Attól hogy leesik a hó, rajtad kívül elég kevesen vitték ki a buszmeget. Szóval valamit mindenképpen rosszul csinaltál az megvan ugye?

Dene aggodj, megesnek ilyenek, én egy aeokba estem bele, szerinrem azert, mivel egy reherauróról leszoródó murvára nem kellett volna számitanom olyan helyen, ahol fel óraja jartam mar, de a hatósag szerint megis. Kibirtam vaahogy a szinten 3 hó eltiltast...

2023. dec. 21. 09:20
 15/21 anonim ***** válasza:
85%

Gondolom azért kaptál CSAK 3 hónapot mert figyelembe vették, hogy 30al mentél és csúszott is az út.

Ettől függetlenül viszont elmondható, hogy nem az útviszonyoknak megfelelően közlekedtél hiszen megcsúsztál. Így kaptál egy 3 hónapot.

Szerintem egy szavad nem lehet. Ismerősöm elé kiszaladt egy ember az úttestre, ő szabályosan 50el ment és még vészfékezett is de nem tudott már megállni. Hiába a gyalogos ugrott ki elé, eltiltották 8 hónapra.

2023. dec. 21. 10:17
 16/21 anonim ***** válasza:
91%

#12 és #13, ezt ne keverjük ide.

Azokban az esetekben nyilván az ügyész is fellebbezett.

2023. dec. 21. 10:29
 17/21 anonim ***** válasza:
76%

"Ismerősöm elé kiszaladt egy ember az úttestre, ő szabályosan 50el ment és még vészfékezett is de nem tudott már megállni."

A birosag elhitte a sebesseget es hogy az ember szaladt ki ele? Vagy nem sikerult bizonyitani?

2023. dec. 21. 10:50
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, elég szigorúak voltak veled.

Én három évvel ezelőtt elaludtam vezetés közben. Szerencsére senkivel nem ütköztem, csak az út szélén levő szalagkorlátokkal, tehát csak abban tettem kárt és persze a saját autómban.

Nem vették el a jogsimat, pedig el voltam rá készülve. Megúsztam 10e Ft bírsággal (ami azt hiszem a minimum összeg lehet).

Meg is szondáztattak és azt mondták, akkor vennék el a jogsimat, ha ittam volna.

2023. dec. 21. 11:04
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
#17 Állítólag nem tett meg mindent a baleset elkerülése érdekében. Ez volt a vád.
2023. dec. 21. 11:40
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

19: na ezért jó a dashcam.

Annál jobb szemtanú nem létezik.

2023. dec. 21. 14:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!