Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Féltető alatt van az autóm. H...

Féltető alatt van az autóm. Hogy tudnám a hideg ellen védeni az akkumlátorját? Úgy hogy kb heti 1 szer használom csak és a hidegbe kint áll.

Figyelt kérdés

90ah

Land rover freelander

Pokróccal le takarom az semmit sem érne ugye ?

Felűl tető és 3oldalról 25cm vastag fal van.

Kocsi hátulja kilóg

#akkumulátor #Land-Rover #Freelander #Téli akkumlátor tárolás
2023. nov. 30. 17:12
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Vagy ki-be hurcolászod vagy rá akasztasz egy olyan töltőt, aminek van téli módja. Az szinten tartja.
2023. nov. 30. 17:20
 2/10 anonim ***** válasza:
33%
2 naponta indítsd be és járasd egy kicsit a motort üresben.
2023. nov. 30. 17:23
 3/10 anonim ***** válasza:
45%
Garázsban tartod vagy minden alkalommal felrakod egy okos töltőre.
2023. nov. 30. 17:45
 4/10 anonim ***** válasza:
63%
Nem lenne szabad, hogy 1 hét alatt baja legyen, ez még közel sem annyira hideg. Ha lemerül, akkor szar.
2023. nov. 30. 17:46
 5/10 anonim ***** válasza:
76%

Az akksit nem kell a hidegtől védeni. Nem a hideg az oka, hogy télen kell akksit cserélni. Minden akksi rosszabbul teljesít hidegben. Amikor már halálán van az akku, az általában ilyenkor jön ki, mert az amúgy is rossz állapotra rátesz a hideg idő miatt csökkent kapacitás, és nagyobb szükséges indítóáram. Ha nem rövid távokra használod, akkor semmi különleges teendőd nincs. Ha túl rövid távokat mész ahhoz, hogy az akku rendesen feltöltődjön, akkor időnként rakd valami jobb minőségű töltőre.

A motor járatást azért nem javaslom, mert az idő jelentős részében csak azt az áramot töltöd vissza, amit az indításkor kivettél az akkuból. Ezen kívül drágább a benzinnel, rossz hatásfokkal tölteni, szennyezi a környezetet, és a motornak sem tesz jót, mert sokáig járatod hideg olajjal, dús keverékkel.

2023. nov. 30. 18:01
 6/10 anonim ***** válasza:
5 éve féltető alatt áll az autóm és gyakran van, hogy 4-5 évig nem megyek vele. Sose volt gond az aksival. Ha van, akkor az az aksi csereérett.
2023. nov. 30. 20:01
 7/10 anonim ***** válasza:

Tisztában vagyok vele, hogy az LR tulajok nem teljesen épeszűek (nekem is az van), de ez már azért nekem is sok!

Kedves kérdező, javaslom az index Freelander fórumát, bár egy ilyen kérdéstől lehet, hogy ott simán kitiltanak.

2023. nov. 30. 20:52
 8/10 A kérdező kommentje:

Gyerek korom óta motorozom.

Most is egy 750ccm sor 4 suzukim van LAKÁSBA TARTOM!

Most lett jogsim kocsira ,tanuló autónak vettem a landyt.

Nos mivel ebben az évben csak a 3/4garázst tudtam meg épiteni jó magyar bérből össze kottogatni ,így sajnos ez a helyzet van.

Okos töltőm van ,motor/autó/és téli üzemód is van rajta.

Mivel a motorom a lakásba van és 14 ah akkuja van.(télen is kitartóan motoroztok lassan 20 éve ,így esélyem sem volt tudni hogy a hidegbe hogy viselkedik az autó 90ah akkuja.

Nekem semmi bajom a landyval

Olajakat szűrőket ezt azt cseréltem itthol, vezérlést szervízbe.

Sajnos akkuja evjáratáról a szervíz könybe se írtak .

Ha megadja magát hozok újat 50e ft körűl találtam exide és yuasha minőségit.

1hét után pöccre indult 1.8injektoros

Köszönöm segítő tanácsaitok

2023. dec. 1. 06:33
 9/10 anonim válasza:
Az 5-ös írta meg a frankót, az akkut nem kell védeni a hidegtől. Természetes jelenség, hogy hidegben kisebb a kapacitása. Sajnos napirendre kell térni felette, hogy az akkumulátorok nem örök életűek, 5-6 évente cserélni kell.
2023. dec. 20. 22:28
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszaitok
2023. dec. 21. 23:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!