Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi értelme az autóriasztónak?...

Mi értelme az autóriasztónak? Miért nem tiltják be?

Figyelt kérdés

Az autóriasztókat senki sem veszi komolyan, mert szinte mindig tévesen riasztanak, viszont ha valóban indokolt a hangjelzés, akkor sem ér szerintem sokat, mert ahhoz a kocsi mellett kellene állnia a tulajdonosnak, hogy a kocsifeltörő tolvaj után szaladjon, márpedig ha az illető már betörte az ablakát, egy pillanat alatt ki fogja emelni értékeket. A tulajdonoson kívül meg más nem fogja a tolvajt üldözni.

A nagyobb gond az, hogy ezek a vinnyogó berendezések rengeteg ember alvását teszik tönkre, és még az őrületbe is kergetik. Nehéz higgatnak maradni, mikor az ember sokadik napja hallja ugyanonnan, ugyanazt a riasztót, ugyanazon reggeli órákban.

Másrészről az USA-ban a szigorú rendvédelem miatt az autókat le sem zárják, az autóriasztót meg talán nem is ismerik. Így logikusan úgy gondolom, hogy a nyugatiasodás felé az első lépés legalább a riasztók beszüntetése lenne.

2010. okt. 21. 19:24
 1/8 anonim ***** válasza:
43%

sok ember inkább az autóhifijét védi, és sokan 2-3 riasztót is tesznek bele. Na most ott fizikailag nem lehet megmaradni már, ha azok beindulnak.

USAban meg mindenkinek 2 autója van legalább, minek lopni!?

2010. okt. 21. 19:33
 2/8 anonim ***** válasza:
De viszont arra jó hogy ha hirtelen meg szolal és kezdő a tolvaj akkor megijed és elfut. Azon kivűl tényleg nem ér semmit.
2010. okt. 21. 19:33
 3/8 anonim ***** válasza:
Akkor már legyen olyan hangos, ami komoly halláskárosodást okoz a tolvajnak. Pl. 200 decibel.
2010. okt. 21. 19:40
 4/8 anonim ***** válasza:
42%
Az se rosz őtlet de szerintem ott már tőrnek az ablakok. Inkább áramot vezetnék a kocsiba nem meg szolalna a riaszto hanem meg rázná a tolvajt az áram.
2010. okt. 21. 19:46
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen egyet értek. Amikor hallok egy ilyen riasztót nem az jut eszembe hogy kinézzek mi vna hanem bosszankodom hogy a kertbe beállva mi a francért kellet beriszatani.

De ugyan így vagyok a házakon található riasztókon. Ha nincs bekötve egy távfelügyeletbe akkor nem engedném beszereltetni. Volt hogy egész éjjel szól a riasztó mert leverte valami a biztosítékot a lakók megn em voltak otthon. Egy élmény volt.

2010. okt. 21. 20:03
 6/8 anonim ***** válasza:

Elmondom neked, hogy amerikában még a távirányítón is van egy gomb amivel a riasztót be tudják kapcsolni...

És szerinted? Mert a riasztó eleve indításgátlóként üzemel.

És igenis hatásos. Legalábbis egy normális. Ha a füledbe üvölt 120+ decibellel valami akkor még 10 mp is hosszúnak tűnik.

2010. okt. 21. 20:16
 7/8 anonim ***** válasza:
Igaza van az utolsónak! Még annyival kiegészíteném, hogy Pánik(PANIC)gomb a neve.
2010. okt. 21. 20:27
 8/8 anonim ***** válasza:

Az enyémen is van pánik gomb.

Nekem nincs problémám a riasztókkal. 2 havonta egyszer bekapcsol a szomszéd házán hajnalban... kibírom.

És örülök ha a kocsim elkezd vinnyogni ha valaki hozzáér!

Azt viszont büntetni kéne, ha valakinek úgy van beállítva a kocsiriasztója, hogy a legkisebb szellőtől is beindul.

De ettől még nem kell betiltani az összes riasztót! Van akié normálisan működik!

Voltam Amerikában. Ott is be volt nyomva minden ketyere..

Egyébként mért ne lenne hatásos? Szerintem ha megszólal, kocsin vagy házon, és az egész környék zeng, nem hiszem hogy a rabló nyugiban tovább matatna!

2010. okt. 22. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!