Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ezekkel a fékekkel át fog...

Ezekkel a fékekkel át fog menni a műszakin a kocsim?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

[link]

[link]

1 hónap múlva esedékes ezek még jók? Hány százalékos lehet? Át fogják így engedni?

2023. dec. 16. 11:10
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
27%
A fékbetéteknek is van minimális megengedett vastagsága, ahogy a gumit se koptathatod simára. Ahol komolyan veszik a vizsgát, ott ez már bukó.
2023. dec. 16. 14:04
 12/17 anonim ***** válasza:
54%

"fékhatás jó ezért én olyan április környékén terveztem cserélni addig elhasználnám"

Ezt már elhasználtad! Fékbetét nem olyan,hogy vasig koptatjukn, kb 20-30%-os lehet

2023. dec. 16. 14:30
 13/17 krwkco ***** válasza:
100%

"A fékbetéteknek is van minimális megengedett vastagsága, ahogy a gumit se koptathatod simára."

Tudtommal nincs ilyen adat. A gumiknál a törvényes minimum 1,6mm. A fékbetétnél mennyi? Ugye nem tudod? Mert nincs ilyen.

A gumi működése romlik a vízelvezetőképesség csökkenésével, de amíg a fékbetéten van kopóréteg, addig az ugyanúgy fékez, mint az új. Ezért nincs rá törvényes előírás és nem jelent bukást a vizsgán, ha jó a fékhatás. Legfeljebb barátilag szól a vizsgabiztos, hogy hamarosan vagy haladéktalanul javasolt a csere.

2023. dec. 16. 15:17
 14/17 krwkco ***** válasza:
100%
És ismétlem, hogy szerintem a kép alapján ezek 4-5 mm-esek. Ha a kérdező is ezt látja, akkor még néhány tízezerre jók.
2023. dec. 16. 15:19
 15/17 anonim ***** válasza:
52%
#14 Szerintem olyant botorság állítani, hogy "néhány tízezerre jó" ! A fék is olyan mint a kuplung, hogy nagyon felhasználófüggő mennyit bír. Utóbbival is elmehetsz 2-300 ezret, de hallottam olyanról, hogy valakinél már 30 ezernél cserélték, a gyári szettet. Számomra ijesztő, hogy ennyire le van kopva, már rég cseréltem volna. Abból kiindulva, hogy az én kocsimnál egy új pofára 20mm vastagságot ír(gondolom lemezzel) , akkor is ezen 20-30%-osnál nem vastagabb a ferodol.
2023. dec. 16. 17:17
 16/17 anonim ***** válasza:
48%

Nyilván nem új, inkább cseréhez közeli, de vizsgán megfelelő ha a hidraulikus része jól működik és szabadon járnak a csúszák.

Első vagy hátsó tengely ez? Ha pontosan szeretnéd tudni, mikor kell cserélni, akkor típus alapján lehetne megnézni a minimális tárcsa vastagságot, de nehéz mérni a perem miatt, a fékbetéteken általában 2 mm kopóréteg szokott lenni a minimum, de pl egy faluban járós autó hátsó tengelyén nem nagyon lesz gond ha vasig kopik sem, csak akkor egyből ki kell dobni, tárcsával együtt gyakorlatilag...

2023. dec. 16. 23:13
 17/17 A kérdező kommentje:

Elso tengely

A hatson nagyon jo állapotuak szinte ujak

2023. dec. 16. 23:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!