Én a vizsgától függetlenül saját érdekelemben már bőven ledobnám ezeket. Ha a fékhatás jó, akkor átmegy. Vastagságra csak a tárcsákat vizsgálhatják, a betéteket nem szokták méregetni. Valamennyi, ha nem is sok "hús" még van rajtuk. Azt sem szokták mérlegelni, hogy te a következő 2 év alatt 5000, vagy 80000 km-t teszel-e meg. Pillanatnyi állapotot néznek.
2023. dec. 16. 11:27
2/17 anonim válasza:
Szerintem ezt már nem.
2023. dec. 16. 11:27
3/17 A kérdező kommentje:
fékhatás jó ezért én olyan április környékén terveztem cserélni addig elhasználnám
2023. dec. 16. 11:36
4/17 anonim válasza:
Ugye tudod, hogy a csintra koptarott fékekkel potenciális gyilkos vagy? Ha balesetet okozol a biztosító is és a rendőrség is vastagabb ceruzát fog...
2023. dec. 16. 11:45
5/17 anonim válasza:
#1 vagyok. Az biztos, hogy szólni fognak érte, hogy cserélni kellene már. De tudomásom szerint jogszabályilag nincs vastagsági határérték fékbetétre. Csak a fékhatást mérik.
De nem vagyok tévedhetetlen.
2023. dec. 16. 12:07
6/17 anonim válasza:
Szerintem nem nézegetik a kerekeket közelről. Ráállnak arra az akármire, aztán írja a gép, hogy fékezzenek, akkor fékeznek. A gép meg kiírja, hogy megfelelte-e vagy sem. Szoktam nézni, hogy mit csinálnak a kocsimmal. Zseblámpával átnézni csak az alját szokták, miután besétáltak alá.
2023. dec. 16. 12:10
7/17 anonim válasza:
A fék amúgy is egy túlértékelt alkatrész.
2023. dec. 16. 12:38
8/17 krwkco válasza:
Nekem úgy tűnik a képek alapján, hogy a kopóréteg vastagsága kb. a fémrész vastagságának 2/3-a. Kb. 4-5 mm lehet. Ha Te is így látod az összes betétetre ránézve, akkor ezek még néhány tízezer km-re jók.
De le kell venni a kereket és ellenőrizni a belsőket is, mert azok jobban szoktak kopni.
A tárcsán látszik némi "hőkezelési" nyom, de az nem hiszem, hogy az egyenetlen fékezést okozna.
2023. dec. 16. 13:04
9/17 anonim válasza:
Ezek a tárcsák optikailag rosszabbul néznek ki mint amilyenek műszakilag.
Ha a fékhatás jó és mérve a tengelyenkénti eltérés jogszabályban előírtnál kisebb, akkor simán át fog menni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!