Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyi idő alatt tanultad/szok...

Mennyi idő alatt tanultad/szoktad meg az új kocsidat?

Figyelt kérdés
Fél éve van jogsim, azóta egy 20 éves citroent hajtottam. Ma vettem át az új opel astrát, ami elég modern a régihez képest nyilván. Ez 6 sebességfokozatú, más az igénye, h mikor váltsak. Ennél elől van a lükferc (R),a 6-os fokozat pedig jobb alul, felette pedig az 5-ös ami emezen alul volt. 4-ig csak tolnom kell a kezemmel, mert saját magát szinte arra a fokozatra húzza, igy ha kicsit meglököm pl 3-as helyett 5-be rakja. 5-6-nál kell csak rásegíteni. Kicsit elmentem a családdal néhány ismerőshöz, így nyugodtabb is voltam,h nem egyedül vagyok a kocsiba így még frissibe és tudtam próbálgatni. Apámnak automata Range Rovere van, neki is az első pár nap szokatlan volt, pedig csak automata kocsiai voltak mostanában. Feleslegesen izgulok,bénázok? Te,h voltál vele? 20/L
2023. dec. 15. 20:57
 1/10 anonim ***** válasza:
Nekem is nehéz volt megszokni az új kocsit, Toyotából ültem át Suzukiba. Nagyon gagyi feelingje volt, de cserébe nagyon jó állapotú, nincs hibája. Nehéz volt a puritán egyszerűséget megszokni, de igazából szeretem a problémamentesség miatt. Vezetés szempontjából könnyebb jóval a kasztni, de erősebb a motor, szóval sokkal jobban megy, nem kell szenvedni emelkedőkön, hogy felmenjen, visszaváltani, még úgy sem mindig akart felmenni az előző kocsim. Szóval attól még hogy gagyibb a feeling, lehet jobb az autó, és fordítva is. Te esetedben teljesen természetes, hogy még szokod az autót, 1 hónapon belül már észre sem veszed, hogy más autóban ülsz.
2023. dec. 15. 21:08
 2/10 anonim ***** válasza:
Én magam is meglepődtem, de pár km alatt megszoktam.
2023. dec. 15. 21:14
 3/10 anonim ***** válasza:

Hát... nekwm negy saját autóm volt, és további (komolyan, időnkent összegzem) 30 autót vezettem minimum 10 km-t. Volt benne 10 e km-es és 10 km-es is.

Nálam vannak kocsik, amik kb simulnak hozzám, es olyanok is amiket nem bírok erezni.

A mostani kocsimat egy év es 8000 km után kezdem erezni. (tudom, ez nem sok km/év, meg ha a 3000 km-t motorral hozzáadom akkor sem)

2023. dec. 15. 21:55
 4/10 anonim ***** válasza:

Nekem volt már jó pár autóm, de mindegyik 90-es évek közepétől 2000-es évek eleji példány volt. Nekem mindegyik autómat furcsa volt megszokni az előző után. Meg nekem akkor volt nagyon furcsa amikor egy volt céges autóm egy elég modern Toyota Corolla és ott a váltót szinte az ujjammal mozgattam meg baromi finom volt a kuplung is rajta meg úgy minden, akkor a saját autóm egy 93-as évjáratú Fiat Tipo volt ami ezer sebből vérzett kb de az a 60 ezer Ft amit adtam érte 2011 ben az bőven megérte XD Működött egyébként, fék volt az ami k.va jó volt rajta de a kormány nem volt szervós, gázpedál iszonyat kemény volt és igen csak rá kellett lépjek viszont figyelnem kellett mert ha túlságosan rálépek akkor kb elrepül az autó, és azért a jó autóból átszállni egy rosszba kegyetlen volt, mert sokszor napi szinten volt ez, mert a cégessel nem járhattam magán ügyeim miatt.

Aztán amikor összekaptam magam és vettem egy normális autót akkor azt volt furcsa megszokni hogy végre van olyan autóm ami közel olyan jó volt mint a céges Toyota. Aztán azóta lett megint egy másik autóm amin szintén 6 sebesség fokozat van, nekem az volt furcsa megszokni hogy van 6. sebesség, pedig akkor már több mint 10 éves jogsim volt, ráadásul akkor már megvolt a C kategória és vezettem már korábban 6 sebességest ami mondjuk teherautó volt és manuális váltóval volt, de annál nem volt furcsa, személy autónál pedig nagyon.

Nekem a másik az volt amikor automataváltós céges autót kaptam azt megszokni volt furcsa hogy nincs kuplung és nem kell állandóan a sebváltót piszkálni, viszont abból átülni egy manuálisba kész kínzás volt egy ideig.

2023. dec. 15. 22:26
 5/10 anonim ***** válasza:
Hat hónapja vezetek, azóta mind szokom az autómat, folyamatosan...
2023. dec. 16. 10:13
 6/10 anonim ***** válasza:

Kb. az alatt, amíg a kereskedésből hazahoztam. De mondjuk hozzá vagyok szokva a munkahelyemen is, hogy szinte minden nap más típus jut rám céges kocsikból. Nálunk nem névre szólóak és nem kizárólagos saját használatúak a céges autók. Minden nap mindenki mást visz, ami épp szabad. + elég gyakran cserélgetik is őket.

A saját autóm meg szintén egy K Astra. Hasonlóan működik a váltója, ahogy írod.

2023. dec. 16. 11:06
 7/10 anonim ***** válasza:
mia jóisten az a "lükferc"?
2023. dec. 16. 12:05
 8/10 anonim ***** válasza:
#7, a hátramenet népies elnevezése. A német "rück" -> "zurück" -> "rückwerts" szóból származik, annak módosulata.
2023. dec. 16. 12:09
 9/10 anonim ***** válasza:
De abban hol van "L" meg "F"?
2023. dec. 16. 15:07
 10/10 anonim ***** válasza:
"a hátramenet népies elnevezése." Értsd: nem szó szerinti fordítása! Rengeteg olyan idegen eredetű szó van, ami nem követi az eredeti nyelv helyesírását. Van hogy a hangok is változnak, módosulnak benne. De ez már inkább nyelvészeti kérdés. Azt hiszem van erre külön kategória. Ha bővebben érdekel, kérdezd meg ott!
2023. dec. 16. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!