Eladtam az autómat,kötelező nekm is jelenteni?
Igen, 14 napon belül a saját érdekedben is jelentsd be.
Az okmányirodában nyoma kell hogy legyen, különben képes bármilyen tetves budapesti parkolócég rádszállni, és végrehajtani.
Kötelező, de szerintem nem szankcionálják, ha elmulasztod.
Online is intézhető, szóval nem egy nagy kényelmetlenség.
Júliusban adtam el, akkor szar volt az online felület.
Igen, kötelező, ne légy hülye, menj be.
Nem tanácsos a 15 napot kivárni, mert kis "szerencsével" az új tulajdonos, már a vásárlást követő napon is bajba kerülhet (karambol, tilosban parkolás, gyorshajtás)
Sokan az adásvételire, még az eladás pontos idejét is rögzítik (óra/perc) hiszen a vásárlóval már hazafelé menet is történhetnek hasonlók.
Vagyis érdemes a lehető leghamarabb bejelenteni, erről kapsz egy papírt, amit gondosan elteszel, és nincs tovább gondod.
Ezen mi nem sikerül online?
Ha rendszerhiba, akkor próbáld másnap.
Vagy extrém esetben foglalj egy időpontot egy tetszőleges kormányablakba online és akkor várakozás nélkül bruttó 2 perc alatt el tudod intézni személyesen is.
KGFB-t se felejtsd el lemondani
#7: Annyira sokan, hogy ez az alap, a birtokbaadás időpontja percre pontosan megadandó a 4 példányos nyomtatványon
Nekem se sikerül online a webes ügysegéden. Tavaly ott jelentettem be jó volt
5 napja próbálom, de nem enged tovabb a kormányablak kiválasztása után. Azt írja hogy nem lehet végrehajtani fáradjak be. Ezek szerint másoknak se volt jó. Így mehetek be..egyebként az eladónak 8 napon belül kell leadni, a vevőnek meg 15 napon belül jelenteni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!