Mobile.de. Kocsi vásárlásnál mit is jelent az ár ebben a formátumban?
Nézegetem a kocsikat. Magánszemélyként mennék ki venni egyet. Minden vevő kiirja az árat rendesen ahogy kell, de sok ár alatt ott szerepel, hogy MwSt, vagyis a német áfa.
Tehát amit éppen nézek az most 33.999 Euro. Alatta pedig, hogy "28,571€ (Netto) 19%". Vagyis jól gondolom, hogy ezek szerint nekem mint magánszemély a 33999-et kell fizetnem?
Ha pedig magyar kft-re vásárlom meg akkor is a brutto árat kell fizetnem és majd az itthoni adózásnál fog számitani a netto-brutto különbség, vagy akkor már eleve a netto 28571-et kell kicsengetni a németnek?
Más itthoni céges formátumban is tudok úgymond céges kocsit venni kint, vagy csak a kft inkább.? Gondolok itt a szimpla egyéni vállalkozó(E.V.) formátumra? Ez a kérdés érdekelne a legjobban. (asszem bt.re is lehet)
Lehet hogy nyilvánvaló válaszok vannak erre és én vagyok a hülye a témához (sőt valószinű) de aki tud rendes választ az kommenteljen kérem.
Ilyen trükközés esetén el is felejtheted a magánszemélyt. Nem fog veled szóbaállni. Ha mégis felveszi egyáltalán a telefont, te meg előjössz a céges vásárlási mutyival rád is vágja azonnal.
Ezt a részét egyébként a könyvelőd tudni fogja, de kelet-európai ráadásul mutyizós vásárlóként sajnos kereskedésből kell vásárolni. (Vagy keresel egy olyan embert, akár kint élőt, aki tud közvetíteni a magánszemély eladóval)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!