Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen “újabb” autót vennétek...

Milyen “újabb” autót vennétek relatíve kevés pénzből?

Figyelt kérdés

Van egy 2004-es, lassan 20 éves Honda Accordom, 2.0 benzines. Jó autó, de szegény felett már kezd eljárni az idő. Elkezdett az alja rozsdásodni, pedig egész életében garázsban volt tartva, havat nem igen látott, sokat mostam mindig. Kellene vele foglalkozni, most még időben lenne az alvázvédelem, csak nem szeretném locsolni rá a pénzt számolatlanul. A kényelmi extrák is hiányoznak már belőle (tempomat, ülésfűtés stb.).

Elkezdtem nézelődni és egyszerűen döbbenetes mekkorát drágultak az autók, 6,5 millió egy új alap motoros Clio!? Teljesen tanácstalan vagyok, nem találtam semmi olyat ami megfelelne a szempontjaimnak :

- elől legyen kényelmes (194 cm vagyok) hátul nem érdekes

- minimum 120 LE, (90% autópályán megyek)

- fogyasztás max 8-9 liter, benzinesben gondolkodom mert kb. 10 ezer km-t megyek egy évben

- 2012-nél ne nagyon legyen korábbi

- lehessen belőle találni tempomatos, ülésfűtéses példányt bőven

- keret : 4,5 millió Ft

- márkához nem ragaszkodom, viszont egyterű ne legyen, illetve SUV-t sem akarok

- megbízhatóságból nem várok már el Accord szintet, de legyen hozzá sok alkatrész, ne olyan típus ami nagyon ritka és nincs hozzá semmi. Hozza az átlag szintet.

8gen Accordot néztem, de abból a facelift utániak nagyon drágák. Szóval arról sajnos le kellett mondanom. Mi mást tudnátok még ajánlani?

2023. dec. 9. 23:37
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Skoda Octavia? Ülésfűtés, tempomat, utcára néző ablakok 😉minden is van.

[link]

Koppra 4.5 millió és 2018-as.

Én 185 cm 110kg vagyok, nagyon kênyelmes.

(Ez nem az én hirdetésem, mielőtt valaki betalálna)

2023. dec. 10. 00:08
 2/9 anonim ***** válasza:
36%
Ha hátul nem érdekes a kényelem akkor minek keresel batár Accord méretű autót felesleges terekkel? Vegyél egy magasan felszerelt 3 ajtós Fiesta Sportot, Mini Coopert vagy VW Pólót és nem kell a dráguláson ájuldozni. Vagy ha nagyon Honda kell akkor ott volt a CR-Z, bár nagyon fanatikusnak kell lenni ahhoz, hogy valaki pénzt adjon érte.
2023. dec. 10. 00:17
 3/9 anonim ***** válasza:
2%
#1-es Skoda Oktaviaval csak az a baj hogy kb alapjaraton lefullad. Nagyon gyenge a motorteljesítmény/öntömeg aránya. Lehet extrák vannak, de egy fürge kis accord után eléggé lomha csónaknak érződne, de ha ezek végülis nem okoznak problémát akkor amúgy jó lehet.
2023. dec. 10. 00:54
 4/9 A kérdező kommentje:

#1 kösz a tippet, ránézek az Octaviara!

#2 azért néztem első körben újabb Accordot, mert ezt a márkát ismerem, jó a tapasztalataim. Polot néztem, de az újabbak mind nagyon gyenguszok, 1.2 TSI a max ami pályán kevés.

2023. dec. 10. 02:05
 5/9 anonim ***** válasza:
Azért ne feledje senki, hogy 194 centivel nem feltétlenül lehet kényelmesen elférni egy újabbanak mondható autóban sem. Az én haverom 198cm és volt neki ufo-ja, de most váltott egy 2012 körüli i30 1.4 crdi dieselre. Ami neked kell az van benne. Kényelmes és ha nem nyomod ki a szemét 5liter alatt is tud fogyasztani.
2023. dec. 10. 05:29
 6/9 anonim ***** válasza:
Bár hozzá tenném, hogy az egyszerűség és a megbízhatóság majd hiányzni fog.
2023. dec. 10. 05:30
 7/9 anonim ***** válasza:
Én nem vennék a helyedben újat, vennék egy pár éves Skodát vagy Opelt.
2023. dec. 10. 08:47
 8/9 anonim ***** válasza:
Simán vennék dízelt ilyen használatra. 4,5M-ért elég jó Octavia, Golf és hasonlók vannak már
2023. dec. 10. 09:23
 9/9 nemaRendőrség ***** válasza:

194 azért nem egy égi meszelő. Haverom ilyen magasan 2022es yarist vett, bőven elfér benne.

Mazda mx5 valóban nem az ő világa, de a legtöbb 2010+ autó azért 150-200 bőven kényelmes

2023. dec. 10. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!