Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit tennetek, vegyek fel...

Mit tennetek, vegyek fel kolcsont?

Figyelt kérdés
Lenyeg, hogy sajnos az autom valoszinuleg vegleg megadta magat, mar 500+ezer km van benne es ebbol 120at en raktam bele, voltak csinalgatva a bajai, de mindig szinte havonta jott elo uj, most viszont a motor elvileg cseres, nem is indul, valoszinuleg annyi neki es tobbe fajna nekem megcsinaltatni, mint amennyit er az auto. Viszont sajnos nem is vagyok tele penzzel, max egy hasonlo ezer eves autot tudnek 200-300 ezer forintert vasarolni. Gondolkoztam, hogy felveszek egy kisebb osszeget pl masfel milliot es abbol veszek egy ujabb kocsit. De van ennek ertelme? Ennyi penzbol lehet mar valami ertelmesebb autot kapni? Megeri evekig fizetni a kolcsont, hogy legyen egy autom ami aztan kitudja, hogy mennyire lesz hasznalhato hosszutvaon? Nyilvan ennyi penzer nem fogok uj autot kapni. A mostani kocsim 97es, talan 10 evvel fiatalabbat ha tudok ennyiert venni. Kicsit tanacstalan vagyok. Otletek? Es igen tudom, ott a tomegkozlekedes, de az szamomra teljesen eselytelen.
2023. dec. 3. 17:19
 1/8 anonim ***** válasza:

Ha 2-300 ezred van autóra, akkor nem engedhetsz meg magadnak egy kölcsönt. Fizetheted azt is, meg ennyi pénzért az "új" autó is jó eséllyel egy pénztemető lesz. Ha ennyi kiadást megengedhetnél magadnak, akkor ez a kérdés nem született volna meg.

Mellesleg én mindig azt mondom, mikor megkérdezik, hogy "megéri-e" kiadni az autóra a pénzt, hogy a javítás összegéért (vagy annál is olcsóbban) egészen biztosan nem fogsz jobb autót kapni. Anyagilag mindig a javítás éri meg legjobban, tök mindegy mennyibe kerül. Nem létezik olyan szituáció, ahol anyagilag jobban jársz másik autó vásárlásával.

2023. dec. 3. 17:25
 2/8 A kérdező kommentje:
Alapvetoleg, lehetne tobb penzem is felrerakva, csak tul sok a kiadasom olyan dologra amit amugy mellozni tudnek, tehat siman felre tudnek havi 150 ezret is rakni, csak nem gondolkoztam elore, ami nyilvan az en hibam, es most ez visszaut, de a kolcson beleferne jelenleg a budzsembe nem is ezzel van a gond, csak az ilyen kolcsonok altalaban 4-5-6 evre szolnak, amikor meg kitudja mar, mi lesz a helyzet.
2023. dec. 3. 17:27
 3/8 anonim ***** válasza:
38%
ennyi pénzből buszbérlet + bicikli
2023. dec. 3. 17:28
 4/8 anonim ***** válasza:

" siman felre tudnek havi 150 ezret is rakni"

Akkor másfél évig ezt csináld és aztán vegyél valamit.

2023. dec. 3. 20:04
 5/8 anonim ***** válasza:
ne
2023. dec. 3. 20:44
 6/8 A kérdező kommentje:
Hat az meg jo otlet is lenne hogy most elkezdek gyujteni de addig mivel kozlekedjek?
2023. dec. 3. 21:25
 7/8 mindentudó99 ***** válasza:
Ha 150 et eltudnál rakni miért nem raktàl el ilyen esetekre? Fél évig. Máris 8-900 ezred lenne kocsira. De azt mondod 300 at szánnál rá. Folyószámla hitel minusz 500 máris van 800 ad. 700 ert veszel pl egy Ignist 100 ból átíratod azt csá. Havi 50-100 at meg rajtahagysz a számlán és pár hónap alatt kinullázod a számlád.
2023. dec. 3. 22:02
 8/8 anonim ***** válasza:
Igazából másfél millából is 15+ éves autót kapsz. Azokat meg általában akkor adják el, amikor jönnek a gondok.
2023. dec. 3. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!