Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit tennétek ha a javítási...

Mit tennétek ha a javítási költség az autóktók értékével vetekedne?

Figyelt kérdés

Van egy 20 éves fordom 520 ezért vettem. Rozsda miatt kitört az első lengőkar ami egy csomó alkatrészt magával vitt mivel kifordult kerékel csúszott az autó

Szerelő alá nézzet az egész első bölcső szarrá van rohadva 200 ezer Ft körül van egy gyári plusz lengőkarok toronycsapágyak lengéscsillapítók valahol 300-500 közé tehető a javítási költség.

Ti mit tennétek? 500 bol nem lehet új használt kocsit venni maximum egy hasonló állapotú fostalicskát ha meg ezt rá költöm akkor még tudnám használni

2023. aug. 9. 11:13
 1/10 anonim ***** válasza:
Én most küldöm bontóba a kocsim. Igaz, nem csak a javítási költség magas volta miatt, de a 65+ korom miatt is. Nem éri meg kiadni egy csomó pénzt, hogy utána havi kétszer menjek 4-5 kilómétért vásárolni.
2023. aug. 9. 11:17
 2/10 anonim ***** válasza:
0%

Ezt nevezik gazdasági totálkárnak a biztosítók, mikor el balesetben már nem éri megjavítani az autót hanem olcsóbb venni újat. Már akkor sem éri meg foglalkozni vele ha reáláron tudod eladni. Volt nekem is Fordom úgy 8 éve szétrohadtak a küszöbjei, lejárt a műszakija, akkor adtak volna érte úgy 80 ezeret, megcsináltattam 160 ért, és fél év múlva 240 ezerért adtam el.

Engedd el, és vegyél másikat.

2023. aug. 9. 12:01
 3/10 krwkco ***** válasza:

"Mit tennétek ha a javítási költség az autótok értékével vetekedne?"

Szerintem mindig az a kérdés, hogy ha összeadod azt, amennyiért el tudnád adni + a javítási költség, akkor annyi pénzért lehet-e legalább olyan használati értékű autót venni.

Itt konkrétan: ha megjavíttatod, akkor a többi alkatrész alapján mennyi ideig tudnád használni. Ha motor nem hengerfejes, nem eszi az olajat és a karosszéria nem rozsdásodik annyira, hogy megbukjon a műszakin, akkor valószínűleg megéri a javítás.

És ilyen korú autóhóz inkább bontóban kellene az alkatrészt keresni. A bölcső kívülről mindegyiknél rozsdás lesz. De szerkezetileg attól még lehet szilárd.

[link]

[link]

2023. aug. 9. 12:17
 4/10 krwkco ***** válasza:

"Volt nekem is Fordom úgy 8 éve szétrohadtak a küszöbjei,"

Jogos a felvetés. Ha karosszéria teherhordó részei is meggyengültek már a rozsdától, akkor valószínűleg nem érdemes javíttatni.

De a futómű alkatrészek cserélhetők.

2023. aug. 9. 12:24
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha nem kotnek hozza erzelmi szalak akkor el kell engedni
2023. aug. 9. 12:26
 6/10 krwkco ***** válasza:

"...akkor valószínűleg megéri a javítás."

Az kimaradt, hogy milyen a szerelő akit ismersz. Hajlandó-e bontott alkatrészt berakni? Értelmes határidővel vállalja-e a javítást? Be is tartja, vagy hónapokig rohasztja az autót az udvarán? Amikor valamit megjavít, nem visz-e be két másik rejtett hibát valahova, mert nem az előírt módon szerel.

Ez legalább annyira fontos akadály lehet, mint az autó egyéb részeinek rossz állapota.

2023. aug. 9. 12:35
 7/10 anonim ***** válasza:
És mivan ha több, mint az autó értéke? Nem 10 milliós autó. 520 plusz még 500 ezer az kb egy milla. 1 millából így lesz egy jó autód, amit tudod, hogy mit csináltál meg rajta, stb. Ha meg veszel egy másikat 1 milláért, arra is rákell költs 500 ezret, ami összesen már 1,5 milla. És így tovább.
2023. aug. 9. 14:08
 8/10 anonim ***** válasza:

7

Ne viccelj. Lessz egy bontószökevény pénzszivattyúja.

500 -ért a biciglimet nem adnám, pedig nem új és egyáltalán nem top modell.

Elmúlt az az idő amikor 500-ért autót lehetett venni.

2023. aug. 10. 03:26
 9/10 anonim ***** válasza:

8as

Oké, a másik opció hogy vegyen 5-10 milláért fiatalabb autó. Egyszerű tènyleg…

2023. aug. 10. 06:27
 10/10 anonim ***** válasza:

8

ok. Vegyél vekni kenyeret 30 forintért. A másik opció 800 forint.

2023. aug. 10. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!