Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi okozhatja hogy nagy a...

Mi okozhatja hogy nagy a kartergáz?

Figyelt kérdés
Alany egy Passat 5.5 1.9 PD AVF, kihúzom a nívót és árad ki belőle a kartergáz, olajat nem eszi, könnyen indul hidegen melegen, kartergáz visszavezető csövét lehúztam a szelepfedélnél ott nem látok dugulást és a helyzet ott is ugyanez, tovább egyelőre nem bontottam, 290000 km van benne így nem gondolnám, hogy el lenne kopva a motor. Mi okozhatja még ezt a jelenséget?

2023. nov. 27. 11:52
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Persze, át kell nézni az egész PCV kört és kipucolni.

Itt annyit tennék hozzá, hogy sok típusnál a PCV szelep csak egy gumimembrán, ami bele van építve az olajszűrő házba. Rengeteg szerviz azt csinálja, hogy ha PCV szelep problémáről meggyőződik (mondjuk sokszor ez is téves), akkor azt mondja az ügyfélnek, hogy mivel bele van építve az olajszűrő házba, a komplett házat cserélni kell. Az 80-150 eft-os nagyságrendű tétel. Míg egy PCV membrán 2-3 eft. Legtöbb esetben bontható kupak alatt van a membrán, 3 perc kicserélni.

Nem tudom hogy az 1.9-es PD motornál hogy helyezkedik el, csak gondoltam szólok, hogy ha nem muszáj akkor ne húzzanak le egy 150-200 ezres számlával. Utána kell nézni, kérdezni hogy ennél a motornál hogyan cserélhető. De lehet hogy csak egy kis szelep egy csőcsonkon, azaz nem membrános.

2023. dec. 5. 11:19
 12/13 A kérdező kommentje:
Rendben, mindenkeppen ezzel fogom akkor kezdeni, a javítást én fogom csinálni valószínű esetleg külső segítséggel, szoktam szerelni de csak hobbi szinten, ezért is kértem segítséget, én csak alkatrészcserélő vagyok.
2023. dec. 5. 11:27
 13/13 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
Jó ötlet a PCV szelep elenörzése egyébként. Ha ilyen komoly kopás okozta kartergáz lenne akkor megfulladna benne a blokk alapjáraton.
2023. dec. 6. 19:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!