Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi okozhatja hogy nagy a...

Mi okozhatja hogy nagy a kartergáz?

Figyelt kérdés
Alany egy Passat 5.5 1.9 PD AVF, kihúzom a nívót és árad ki belőle a kartergáz, olajat nem eszi, könnyen indul hidegen melegen, kartergáz visszavezető csövét lehúztam a szelepfedélnél ott nem látok dugulást és a helyzet ott is ugyanez, tovább egyelőre nem bontottam, 290000 km van benne így nem gondolnám, hogy el lenne kopva a motor. Mi okozhatja még ezt a jelenséget?

2023. nov. 27. 11:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Pedig az lehet hogy nem szívja el a gázt valami miatt.
2023. nov. 27. 12:09
 2/13 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
Esetleg a szabványokat teljesítő motul olajat megéri megpróbálni a következő olajcserénél.
2023. nov. 27. 13:18
 3/13 anonim ***** válasza:
Esetleg rossz a kartergáz lecsapató...
2023. nov. 27. 13:43
 4/13 anonim ***** válasza:
Az, hogy ilyen hidegben látod a meleg kartergázt nem jelent semmit. Ha nyomás lenne a rendszerben és hordaná bele az olajat a szívócsőbe, az már probléma.
2023. nov. 27. 15:58
 5/13 anonim ***** válasza:
PCV szeleppel mi a helyzet?
2023. nov. 27. 18:12
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, 2. Lehet megfogadom majd a tanacsod lassan esedékes amúgy is, mindig PD motorba való olajat kapott mióta nálam van (2018) viszont altalaban olcsobb fajtakbol inkabb probalom betartani a 8-10 ezer kilometert/1 evet mint a dragabb olajat venni, de most lehet raprobalok. 4. Nyaron nem vettem még észre a problémát mivel nem nagyon nézegettem semmit a motortérben miközben járt, csak most vettem észre mivel vízhőfok jeladót cseréltem és néztem nincs-e szivargas aztan nem egeszen jol volt berakva a nívó és lattam, hogy picit füstölt a palca nyakanal, visszaillesztettem megfelelő állásba úgy nem jön semmi, azóta figyelem a jelenséget. Ami még feltűnt, hogy hidegen abszolút semmi nem jön, ez enged még valamire következtetni?
2023. dec. 4. 23:33
 7/13 anonim ***** válasza:
Ha az olajbeöntő sapkát leveszed, akkor a beöntőnyíláson szív vagy fúj? Ha szív akkor mennyire? Annyira hogy nehéz levenni róla a sapkát mert magára szívja, vagy éppen csak van valamennyi vákuum?
2023. dec. 5. 08:37
 8/13 A kérdező kommentje:
Abszolút nincs vákuum, ha kitekerem picit mozog rajta a sapka felfele, azaz valamelyest fúj de azért ki nem lövi, ha le van tekerve sem.
2023. dec. 5. 10:18
 9/13 anonim ***** válasza:
Az baj. Akkor PCV szelep problémád lesz, nem nyit ki, azaz be van ragadva azért van sok kartergáz. Minimális vákuumnak kell ott lennie még alapjáraton is.
2023. dec. 5. 10:20
 10/13 krwkco ***** válasza:

"Akkor PCV szelep problémád lesz..."

Ez szerintem is jó irány és nagyon jók 7-es=9-es meglátásai.

De szívás hiányába még belefér, hogy a PCV szelep működik, csak a szelep és a szívócső közötti kartergázcső van eldugulva.

Megér egy ellenőrzést. Bár az is igaz, hogy a szelepben hamarabb okoznak bajt a lerakódások, mint egy csőben.

2023. dec. 5. 11:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!