PD elem hibájára utalhat ez a jelenség?
2001 1,9 PD TDI Passat
Sokallom a fogyasztását. 1esbe hogyha elindulok van hogy ilyen 25-30 literes fogyasztást ír az autó. Kis gázfröccsel szoktam indulni, nem padlózom az autót. Üzemanyag takarékosan közlekedem. Menet közben is ilyen 8-9 literes fogyasztást jelez, miközben apósom Passatja ( ugyan ez a setup ) ilyen 5-6 liter között mozog.. Cseréltünk 1 hétre Passatot kíváncsiságból.. Ő sem tudta azt a fogyasztást tartani az enyémmel mint a sajátjával, miközben én tudtam tartani azt a alacsonyabb fogyasztást. Mind a kettő autó full gyári állapotban van. Az enyém hidegen, indításkor eléggé füstöl, amikor bemelegszik viszont füstmentes. Ez utalhat arra hogy valamelyik PD elem nem jó?
Hibás porlasztás miatt persze, hogy fogyaszthat sokkal többet.
De a teljesítmény is jelentősen csökken.
Anno egy szívódízelesnél volt olyan gyenge a motor rossz porlasztók miatt, hogy alig akart felmászni egy emelkedőn. Mondjuk az nem is kukorékolt hibás porlasztás miatt, egyszerűen csak füstölt mint egy kohó.
Köszi. Nem gondoltam volt. 😃
Még azt hozzáfűzném, hogy volt korrekciós érték nézve, és az egyiknél eléggé határértéken volt.
" Pedig üzemanyag takarékosan használom.. "
Ez mit jelent nálad, csak nem azt hogy 5.-ben van 40-nél.???
Aranyos gondolat, csak így meg gyilkolod a motort elég keményen. Szépen csapágyas lesz majd. Ami sokkal többe fog kerülni, mint a megspórolt 1 liter / 100 km.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!