Régi autónál(zuk), ez jelenség miért van? Alább részleteztem a problémát.
Köszönöm a válaszokat, igen áramtalanító ez a helyes szakkifejezés.
Az nem lehet, hogy a feszültségszabályzó ment tönkre?
Ha a szabályzó megy tönkre abból csak töltési problémák származnak.
Az említett hibák inkább felcserélt csatlakozásokra, zárlatos kábelkötegre, vagy testhibára utalnak.
Most jutott eszembe egy régi eset:
Vedd ki a vészvillogó kapcsolót a helyéről, húzd le a csatlakozóról és anélkül próbáld meg.
Ugyanis ha ráadod az áramtalanítót, a kapcsolóban megjelenik az állandó feszültség,(30) hiszen a vészvillogónak, gyújtás nélkül is kell múködnie.
Ám amikor irányjelzőt használsz akkor a kapcsoló egyik kivezetésén a gyújtás feszültsége(15) is megjelenik mivel a lámpákhoz kimenő kábelek mindkét áramkör esetében azonosak.
Szóval ha a vészv.kapcsolóban valami ősszeég, akkor képes a fenti problémát produkálni, mert a 30 és a 15 "találkozik".
Lehet, hogy ez okozza jelenséget.
Ez egy nagyon jó ötlet volt egyből ki próbáltam, de nem oldotta meg a problémát.
Ráadtam az áramtalanító ugyanúgy világít az egész műszerfal és észrevettem, hogy amikor valamelyik irányba bekapcsolom az indexet akkor a visszajelző lámpa sokkal erősebben világít, gyújtás nélkül.
Ha tényleg nem volt semmi bontva, akkor marad a testelési probléma.
Nézd meg a fémtiszta kontaktot:
1. a karosszéria és a motor között
2. a műszerfal és a karosszéria között.
Az 1. esetben a motor és váltótartó gumibakok miatt nem vagy csak részben záródik az áramkör, erre utalhat ha pl. felforrósodik a szívató bowden.
A 2. esetben a műszerfal, a leszorító csavarokon keresztül kap testet. Ez néha kevés.Vigyél egy külön szálat a műszertábláról a kormányoszlop rögzító csavarjához. (vagy valami fix ponthoz a kasztnin)
Ha a 1990 utáni az autó, és a műszertábla műanyag -ami szintén nem a legjobb vezető- akkor pedig a minden egyes műszer fémházának a felfogató csavarja alá is kell testelés.
Több ötletem egyelőre nincs...... már nagyon régen javítottam ZUK-ot.🤔
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!