Első órán nem tudtam fogásponton tartani a kuplungot. Mit csinálhattam rosszul?
Az volt a feladat hogy szépen engedjem föl a kuplungit amíg el nem kezd lassan gurulni a kocsi.
Viszont amikor elért a fogásponthoz, azthittem a lábammal tartom a kuplungot, mégis gyorsabban és gyorsabban gurult az autó. Az oktató pedig azt mondta, hogy teljesen felengedtem a kuplungot.
Lehetséges, hogy magyobb erővel kell ellentartanom a kuplungnak?
Minél feljebb engeded, annál gyorsabban fog gurulni. Egy bizonyos sebességig persze, tehát nem gyorsul a végtelenségig, ha a gázt közben nem nyomod. Ha nem akarsz olyan gyorsan gurulni, mint amilyen gyorsan gurul teljesen felengedett kuplunggal, akkor ne engedd fel annyira.
Elsőre nem egyszerű ez, gyakorlást kíván. Nincs ezzel semmi baj, majd kialakul. Idővel oda sem kell majd figyelned rá, reflexből megy majd.
Igazad van. Rosszul mondtam.
A felengedéssel ellentétes irányban vagyis lenyomással kell csökkenteni a kuplung hatását. Így kell két irányból az optimális pontot megkeresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!