Normális ha a kiegyenlítőbe megnő a vízszint ha mentem vele? Induláskor a max jelzésen van, haza érek megy a venti és teljesen tele van a tartály. Először van kocsim es nem tudom.
"teljesen tele van a tartály"
Ez nem normális.
- Vagy levegős a hűtőrendszer,
- vagy lyuk van rajta és azért levegős
- vagy hengerfejtömítési hiba van a motorban (közkeletű szóval hengerfejes) és azért került kipufogógáz a hűtőrendszerbe. Szagold meg a hűtőfolyadékot, van-e kipufogógáz szaga.
Ha most vetted az autót, akkor nagy az esély, hogy olyan hibája van, amit az előző tulaj nem tartott kifizetődőnek megjavítani.
Nézesd meg egy szerelővel.
Ha a hűtőben, a csövekben vagy a motor járataiban gáz (levegő, kipufogógáz) van, akkor annak nagyon nagy a térfogatnövekedése, ha felmelegszik. Ha emiatt átnyomja a hűtőfolyadékot a kiegyehlítőtartályba, amikor meleg a motor, az érthető. De nem jó. A 2-esben felsorolt okokból.
Felteszem, hogy egyiket sem tudod magadtól elhárítani. Így van?
"Légteleníteni úgy próbáltam..."
Úgy kell légteleníteni, ahogy a szervízkönyv előírja. Ez motortól függően különböző lehet. Keress videót a youtube-on: cooler bleeding motortípus.
Ha a légtelenítésnél az azonos szinthez tudsz folyadékot betölteni és ettől legalább az első felmelegítéskor javul, akkor gáz volt a hűtőrendszerben. Ha több használat után megint elromlik, akkor levegőt szív be vagy hengerfejes.
A kiegyenlítőtartályba beleszagoltál? Emellett van a folyadékon olajfolt? Van majonézszerű lerakodás az olajbeöntőn. Bemelegedve is fehér gőzt fúj a kipufogó? (Jobban, mint más autóké?)
"1 Órán keresztül járattam,így az autót."
És közben mit csinált a folyadékszint? Lépésről-lépésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!