Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik fagyálló jobb minőségű?...

Melyik fagyálló jobb minőségű? Melyiket töltenéd az autódba?

Figyelt kérdés

Szavazást nem enged kiírni ez az ócska fórum ezért akkor így:

1. auchanos

2. prelixes

Melyikre szavaztok?

[link]

2023. nov. 9. 21:19
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
62%

Bármelyiket.

A lényeg, hogy ne fagyjon be a hűtőrendszer.

A Prelix cimkéje korrektebb, több információt tartalmaz, de a célnak mindkettő megfelel.

2023. nov. 9. 21:51
 2/16 anonim ***** válasza:
Minimális adalékanyagolási különbség van a kettő közt, nem hiszen higy számítana bármit is.vedd azt, amelyik tetszik/olcsóbb
2023. nov. 9. 21:59
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem hinném hogy az Auchan magának gyártaná, megveszi valakitől és eladja sajátként. Amúgy tökmindegy. Ugyanúgy ellátja mindkettő feladatát. Ez nem olyan mint az olaj, hogy ha nem megfelelő az adalék, akkor kevesebbet bír a motor, ennél mindegy.
2023. nov. 9. 22:17
 4/16 krwkco ***** válasza:
100%

A fagyállókra éppúgy vannak előírások az autógyár részéről, mint pl. a motorolajokra. Ez függ a motorban és a hűtőkörben (pl. hűtő, benti hőcserélő) használt anyagoktól és egyebektől. Olyan szabványút kell belerakni, amit a gyártó a használati utasításban előír. És ha nincs pont ugyanolyan, mint ami a rendszerben van, akkor ügyelni kell, hogy vannak keverhető és nem keverhető fajták is. A szín ebben néha segít, de nem száz százalékosan.

[link]

[link]

2023. nov. 9. 22:25
 5/16 anonim ***** válasza:
Csak a prelix!
2023. nov. 9. 23:01
 6/16 krwkco ***** válasza:

A 4-est kiegészítve: az Auchanos az G12, a Prelix az G12+.

Ezek szilikátmentes OAT (szerves adalék) hűtőfolyadékok.

Létezik ezeken kívül G11, G12++, G13, stb.

Azt kell használni, amit a gyártó előír.

2023. nov. 9. 23:19
 7/16 anonim ***** válasza:
26%
Nyílván nem az auchanost tölteném bele, de eddigi tapasztalataim alapján amúgy teljesen mindegy mit teszel bele ,csak feleljen meg a gyártói előírásoknak.
2023. nov. 10. 07:40
 8/16 anonim ***** válasza:

Ha a gyártóművi követelményeknek mindkettő megfelel, akkor lényegében mindegy. Amelyik olcsóbb, vagy szimpatikusabb a csomagolása.

Eddig az autóimhoz mindig megvettem a "gyárit". Tudom, hogy lehet hogy tök ugyanaz, csak a csomagolást, meg a marketinget fizetem meg. De mivel ritkán kell cserélni, annyira nem érdekel, bagatell költség.

2023. nov. 10. 09:12
 9/16 A kérdező kommentje:

A gyári kék Aisin coolant de azt szinte lehetetlen beszerezni.

De sokkal nem lettem okosabb, viszont a g12 és a g12+ akkor más ha jól értettem? Akkor a prelixet töltöm.

2023. nov. 10. 13:38
 10/16 krwkco ***** válasza:

"A gyári kék Aisin coolant"

Ez nem specifikáció, hanem egy termék.

Az AISIN LLC-90001 az autodoc szerint G11 specifikációjú.

[link]

A kérdésben linkelt képen levő termékek nem G11-esek. Nagyon más összetételűek. A Prelix is távol van a gyár által javasolttól.

2023. nov. 10. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!