Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lejárt minőségű fagyállót...

Lejárt minőségű fagyállót belehet tölteni?

Figyelt kérdés
kb 1 éve járt le a minősége. gondolom semmi baja. az üvegbe nem fagyott bele :)

2013. dec. 4. 13:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Megfagyni nem fog, legfeljebb a kenőképessége csökken idővel. Erre a vízpumpának van szüksége. Döntsd el Te, hogy belefér-e az autóba.

(Millióhoz közeli, vagy annál értékesebb autó esetén én hanyagolnám, de egy 3K-s Suzukiba vagy hasonlóba még beleférhet, ha épp nincs kéznél pár ezres újra - persze tél végén azért lecserélném frissre.)

2013. dec. 4. 14:15
 2/12 anonim ***** válasza:

Bele öntheted de minek?

Amúgy a fagyálló úgymond fárad. És nem tudja teljesíteni ezért arra amire hivatott. azaz ha minusz 40 ig védett akkor a lejért már csak ennek töredékére. minusz 13 ig lehet jó..

De ha minusz 15 lesz?? És azt is illik tudni hogy a fémek képesek a5 fokkal a levegő hőmérséklete alá hülni.

2013. dec. 4. 14:16
 3/12 anonim ***** válasza:

Előző: De ha minusz 15 lesz?? És azt is illik tudni hogy a fémek képesek a5 fokkal a levegő hőmérséklete alá hülni.

Oszt azt hogy? Komolyan érdekel, ilyenről még sosem hallottam.

2013. dec. 4. 14:17
 4/12 anonim ***** válasza:
Én sem... Érzetre valóban hidegebbek a fémek, mert jó hővezetők, és "elszívják" a hőt a testedből. De ettől még nem hűlnek x fokkal a környezeti hőmérséklet alá. Ráadásul a fagyállóságuk sem csökken nagymértékben idővel. Ezt tapasztalatból tudom, régi Kadettomban 4 évig ugyanaz a fagyálló volt, és már "használtan" vettem azt is az autóval együtt. A kutakon minden évben egyre alacsonyabb dermedéspontot mértek (gondolom besűrűsödött idővel). Utolsó évben már -60 alattit.
2013. dec. 4. 14:29
 5/12 anonim ***** válasza:

Hülyeség, hogy csökken a fagyáspontja! Papám '97-es kocsijában a gyári fagyálló van még. Ezek szerint már +10 fokon meg kellett volna fagynia.. :)

Egyedül a kenőképessége csökken.

De 1 év az semmi. Gondolkodj egy picit a gyártók 2-4 évenkénti fagyálló cserét írnak elő. Akkor ha beleöntötted volna 1 éve mikor még jó volt, akkor is 1-3 évig jártál volna vele. Az üvegben kevésbé használódik, mint a motorban.

2013. dec. 4. 15:59
 6/12 anonim ***** válasza:
Szóval nyugodtan betöltheted!
2013. dec. 4. 16:01
 7/12 A kérdező kommentje:
Motorkerékpárba akarom, és van benne fagyálló már csak nemrég vettem és nem tudom hány fokos. Van itthon még 2 deci, beleöntöm még. Tavasszal amúgy is le akarom cserélni, mert nem tudom hány fokos és mióta van benne. De azt mondta elvileg cserélte nemrég... Ez lesz biztos majd.
2013. dec. 4. 17:28
 8/12 A kérdező kommentje:
Vagyis egy helybe fog állni a gép +7, +8 fokig.
2013. dec. 4. 17:30
 9/12 anonim ***** válasza:
de ha úgyse használod mi a francnak akarsz tölteni bele? hagyd a francba, inkább engedd ki belőle ami benne van, aztán akkor le van tudva a probléma... az enyém is üresen áll, mindig is üresen állt, mert felesleges motorba fagyálló, mivel télen nem használom, nyárra meg bőven elég a desztillált víz... a vízpumpa meg pont leszarja mit keringet
2013. dec. 4. 18:55
 10/12 A kérdező kommentje:

Amint írtam: "Vagyis egy helybe fog állni a gép +7, +8 fokig."

Amilyen hülye az időjárás lehet januárban lesz ilyen idő. Nem tudom emlékszel-e, de 2009 karácsonykor -10 fok volt, aztán pár napra rá +17-18 fok!

2013. dec. 4. 19:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!