A cégnél az éjjeliőr és a szimpla melósok A6-os, A8-as Audival és más hasonló drágának tűnő nagy autóval járnak, de ugyanakkor a négyszer annyit kereső mérnökök szerényebb, olcsóbb, hétköznapibb autókkal. Ez miért lehet?
Nem mintha zavarna, csak fura. Több cégnél is látom, hogy ez a jelenség általános. Persze vannak kivételek.
Ez valamilyen pszichológiai dolog? Így kompenzálnak? Vagy mi lehet az oka?
De még telefonban, laptopban is ezt látom. Az őr és a melós nem régi kiadású Thinkpadet használ és hurcolják magukkal, míg a 4x annyit kereső mérnökök csak a benti gépet használják és az otthoni gépük is régebbi, szerződéses rendszergazdaként sokukhoz én járok ki rendbe tenni az otthoni PC-t is.
Vehetsz te is egy lefingott kotlát és lehet pöffeszkedni.
Nyilván nem új egyik sem.
Nekem is van ismerősöm akinek egy lepukkant háza van szinte putri de a kocsija az bmw és csillog-villog.
A másik meg albérletbe lakik de a kocsija több mint 10 millás.
Én a mérnök vagyok szó szerint.
Nekem jó a 150000-es céges telefon, a céges laptopomat haza sem szoktam vinni, bár jól mutatna otthon a saját házam (hiteles, támogatás mentes) nappalijában a HP Elitbook.
Néhány éves átlag tucat autóm van, a kisebbik diesel motorral. Nekem ez tökéletesen megfelel. Elvisz A-B-A-ba, mindeszt megbízhatóan és viszonylag olcsón fenntarthatóan.
Nem járok drága ruhákba, nem kínaiból öltözködök, csak olyan átlagosan.
Nekem ez így megfelel, kevesebbet mutatok mindig, mint amim van valójában.
Sőt a ház is teljesen átlagos kívülről, belül viszont inkább a luxus (átlaghoz képest) kinézete van mind burkolatok, mind bútorok terén. De ezt csak az látja akivel jóba vagyok, és össze járunk.
Autó, drága ruhák, drága óra, drága telefon ez mind csak látszat!
Az, ami szerinted 5-6 éves, az 15-6 inkább. Azt meg nem látod, hogy mennyi hitelt vett fel az autóért...
Ha meg a biztiboy a főnököt jelenti, akkor simán maffia...
#6!
Nagyapám mondása:
normális ember az eszével, az erejével a farkával és főleg a pénztárcájával, nem dicsekszik.😉
#6-os,
Komoly mérnök lehetsz:
"mindeszt,ruhákba,öltözködök,jóba.
Na akkor ugorjunk neki:
mindeZt,ruhákbaN,öltözködöM,jóbaN.
Én egy proli melós vagyok,még érettségim sincs.
Üdv,egy szerkezetlakatos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!