Ki, milyen autót tervez megvenni az elkövetkezendő hónapokban?
Faceliftes Golf VII vagy Octavia III 1.6 cr kombit kerestem, 2017-19 közöttit, 4,5 millió körül.
Octavia lett, mert ebből találtam normálisabb állapotút. Sosem gondoltam volna, hogy a 4-6 éves autók állapota milyen siralmas. Ezek főleg flottás autók, így a legtöbb tele kavics nyomokkal, körbe nyúzva, soknak még a belseje is lepusztult volt :( Km átlag 160-250000 bennük.
kb 10-12 db-ot néztem meg, 2017-es lett 180000 km-el. Szerviz és egy garnitúra gumival, pár apró hiba javításával 420000 ft rá is ment egyből.
A következő olajcserekor vezérlést is cseréltetek az kb 300000 lesz.
Arra a dieselre ami nem ment évi 30-40000-et, meg sem néztem. Mert így biztosan ment eleget hosszútávon, és ilyenkor a 30000-es olaj csere periódus sem probléma. Kifejezetten kerültem keveset futott kocsikat, mert a cégesem is ilyen. Évi max 20000, de cserébe rengeteget megy hideg motorral, télen sokszor be sem melegszik heteken keresztül, a rövid távok miatt. Alternatívája az anya taxi.
A diesel utálat óta a benzinesek is hasonló km-et szereznek évente!
"Arra a dieselre ami nem ment évi 30-40000-et, meg sem néztem."
Akkor az enyémet ne vedd meg! Újonnan rendeltem. Végig garázsban tartottam. Olajcsere 7-8e km-enként. Most tartok 5 évesen 55e km-nél. Annyi, nem napi futkosós autó, hanem második autónak használom, hosszabb utakra. Futkosni van más, nem fogok városban kínozni egy Euro6-os biturbós dízelt. Majd ha nem te, valaki más jól jár vele.
Akkor te vagy az 1000/1!
hahu átlaga nem ez, a másik dolog pedig, hogy nem igen növekszik a km az átlag autókba. Meglehet nézni 5 év körül van bennük 150-200körül, 10 évesen 250-300, 15 év körül 250-300, 20 év körül meg 200-250.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!