Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik 100-as adalékolt...

Melyik 100-as adalékolt benzin a legjobb ezek közül? VW Golf 7 1.4 TSi motorhoz előírás ilyen benzint tankolni.

Figyelt kérdés
Ezek közül melyikben van a legtöbb és legjobb adalék, melyiktől kokszosodnak a szelepek a legkevésbé?

2023. nov. 3. 19:22
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
71%

#9 Áruld márt el nekem, hogy az normális, hogy ahelyett, hogy ténylegesen bemásolnál egy linket ami szerint a te autódat csakis 100-assal lehet üzemeltetni, te inkább nekiállsz a másikat fikázni, úgy, hogy fogalmad sincsen az illetőről, mert nem is ismered. Ez inkább téged minősít, meg az autóhoz való hozzáértésed. Akkor te meg az a tipikus sufnitunigos hülyegyerek vagy! :D

Én leírtam, hogy ha az elektronika nem megy utána előgyújtással, akkor nem fog jobban menni a kocsid, mert az oktánszám csak a kopogástűrését jelenti a benzinnek. Ha olyan az elektronika akkor elkezd játszani az előgyújtással, addig amíg a kopogásérzékelő nem mondja, hogy álj!

De ha nekem nem hiszel, akkor kikerestem neked meg Bácsi Geri előadását.

a jelenlegi időponttól meséli a 100-as benzi dolgot

[link]

2023. nov. 3. 21:19
 12/15 Koaxk Ábel ***** válasza:
100%

Nem kívánok senkivel vitába szánni, én hiszek a gyártónak, amit a kézikönyvbe ír!

Viszont érdekességképpen most kimentem a garázsba és lefotóztam a tank nyílást, és ezért lehet ez a tévhit, hogy sokan azt hiszik ezeknek az autóknak jó a 95-ös, mert a kézikönyv meg a tankon a felirat tök ellentmondásosnak tűnik!

Lehet a gyártó a kutasnak szánta, hogy ez a minimum amit beletegyen, de totál férevezető lehet!

[link]

Ez meg az autó típusa

[link]

Ezt csak azért fotóztam le, hogy valóban saját autóról és sport modellről van szó!

2023. nov. 3. 21:57
 13/15 anonim ***** válasza:
81%

Amúgy a gyári előírás se 100-as hozzá, hanem országfüggően 95/96 oktán van előírva.

11: Az ilyeneket hagyni kell, én is csak mosolyogni szoktam, mikor két lábon járó labornak érzi magát pár ember, észreveszi, hogy a kocsija 120 helyett 121 lovas lett, és persze grammra pontosan ugyanakkora gázt ad, ugyanazt az utat járja be, ugyanolyan kinti hőmérséklet mellett, ugyanolyan forgalomban, és megállapítja, hogy fél decivel kevesebbet is fogyasztott.

Nem tudom már melyik videós volt, de az volt a kedvenc jelenetem, mikor kitalálták, hogy tesztelik a dolgot - nem autós csatorna volt - bementek tankolni, fizettek, indulnak ki az autóval, még 10 métert se mentek, már mondja, hogy aha más a hangja a motornak... végül is, még az AC el se küldte a 100-ast a motortérig, de már érzi a különbséget.

2023. nov. 3. 21:59
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Valaki írja a 2.0 tfsi-t, abba valóban 98 vagy 100 kell, mert közvetlen befecskendezéses. De az 1.4tsi nem az.
2023. nov. 4. 10:53
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező fényképezd már le az auto manulját, hogy mit ír. Csak mert amit én találtam 1.4 tsi 7-es golfhoz ott RON95-öt ír a gyártó... Innentől kezdve lehet bele 100-es benzint tankolni drágábban, de semmi sem fog történni.

Btw akinek teljesítmény kell az ne egy 1.4-es golffal járjon...

2023. nov. 4. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!