Kormányvédő fontos?
Ez a másik az utólagos üléshuzat mellett (gondolom azt is te kérdezted), aminek semmi értelmét nem látom, soha nem használtam.
Az előző autómon 280.000 km után kezdett viseltes lenni a gyári kormánybőrözés. Újra akartam bőröztetni. De bontóban olcsóbban kaptam teljesen újszerű, makulátlan gyári kormányt. Így olcsóbb volt kicserélni kompletten. Kb 15 perces munka volt egyik vasárnap délután.
A mostani autóm még csak 5 éves. Nem azért rendeltem bele feláras fűthető bőrkormányt, hogy eldugjam és leszigeteljem egy utólagos huzattal. Furán vaskos is lenne a fogása, ha erre még jönne egy vastag réteg. 5 év elteltével még teljesen újszerű. Olyan, mint amikor először hazahoztam.
Kormányvédő mellé ne felejtsed el az akciós Parkside üléshuzatot megvenni a Lidlből! Tegyél rá az autódra valami drágább alufelnit utánzó dísztárcsát is, a hátsó lámpatesteket fújjad be feketére, ültesd be az anyósülésre a társkeresőről összeszedett átlag alatti kinézetű csajodat és készen van a tipikus magyarországi szupermarketbe járós Suzuki, vagy Skoda látványa.
Nem fontos a kormányvédő, felejtsd el, a fent említett ízlésficamos réteg vásárol csak ilyet a bontószökevény Suzukijára vagy Skodájára.
Gyakorlati haszna az üléshuzatnak és a kormányvédőnek nincsen, a kormányvédő kellemetlenné teszi a kormányzás élményét.
Csak akkor van haszna az üléshuzatnak és a kormányvédőnek, ha nagyon elhanyagolt az autó, már kopott, repedezett a kormány, az ülések szakadtak, vagy nagyon mocskosak. Ezekre a problémákra mind van jó megoldás, csak több pénzbe kerül, mint a gagyi üléshuzat és kormányvédő. Az a véleményem, hogy aki sajnálja a pénzt kárpittisztításra, esetleg üléscserére, kormánybőrözésre, az ugyanúgy sajnálja a pénzt az autó karbantartására is.
Mivel még új neked az autózás világa, van még mit tanulnod. Az üléseket úgy tudod védeni, hogy nem pakolsz rájuk koszos dolgokat, nem engeded be a kutyát az autóba, nem eszel az autóban, tiszta ruházattal ülsz be az autóba. A kormányt úgy tudod védeni, hogy autós boltban kapható megfelelő tisztító és ápoló szerrel legalább egyszer egy hónapban letakarítod és ápolod, valamint gyűrűs kézzel, koszos kézzel nem vezetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!