Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kamionosok, a kamionok között...

Kamionosok, a kamionok között melyik márkát szeretitek, melyikek rosszak, és miért?

Figyelt kérdés
2023. nov. 1. 14:24
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Én is rosszakat hallok a DAF-okról, de nem tudom, ez mennyire igaz, nem ismerem őket.
2023. nov. 1. 19:34
 12/17 anonim ***** válasza:
Kényelemre bejön, mert tágas kényelmes, de a probléma ott kezdődik mikor elinditod🤣
2023. nov. 1. 19:36
 13/17 anonim ***** válasza:
#11 8-as válaszban leírtam miket tapasztaltam a DAF-nál. Tavasszal volt egy eset. 15 ezer km volt akkor a DAF-ban. Belgiumban eltört benne a főtengely.
2023. nov. 2. 07:56
 14/17 A kérdező kommentje:
13: Értelek. Az mondjuk bármikor előfordulhat. A minap láttam egy doku-filmet, abban is folyton "zenélt" a DAF, hogy a kipufogó stb. rossz, erre aláírta valaki kommentben, hogy most sem hazudtolta meg magát. Ebből gondoltam, de lehet tévedek.
2023. nov. 2. 10:10
 15/17 anonim ***** válasza:
Régen a Mercik is igen jók voltak (most is van olyan, aki szereti), de amúgy a Scania a legjobb most.
2023. nov. 2. 14:46
 16/17 anonim ***** válasza:
#14 itt a probléma az, hogy folyton ugyanazok a problémák jönnek elő. VTG, állófűtés, központizár, adblue minőség érzékelő. Ezek szinte széria hibák. Viszont 100 ezer km-nél 20-ból 19-ben vezérműtengelyt cserélni nem normális egy kamion esetében. Nálunk több a Scania mégis kevesebb velük a probléma, mint a DAF-al. Nem a DAF-ot akarom lehúzni. Ez a tapasztalat.
2023. nov. 2. 15:04
 17/17 anonim ***** válasza:

Szigorúan az én tapasztalataim, ízlések és pofonok szóval felesleges rajta vitatkozni:

MAN: Kényelmes nagy fülke jól pakolható, az ülése nagyon jó, csendes szóval sofőr szempontból szerettem. Lerobbanni sose robbantam vele le, viszont nagyon sokszor volt hisztis gyakran dobálta a hibakódokat

Mercedes: Fülke úgyszint kényelmes, jól pakolható az ülése is fasza. Motorikusan megbízható viszont nagyon lomha a retardere gyenge

DAF: Ülése egy katasztrófa, viszont a fülke nagy jól pakolható. Rettenetesen lomha, gyenge.

Renault:Kamionhoz képest jól gyorsul pörgős, fürge. Retarder szinte semmit nem ér. A fülke egy vicc kategória. Gyakran voltak hibák és ez volt az egyetlen márka ami megállt alattam.

Scania:Nagyon megbízható, vaskos erős. Fülkéje nagy, jól pakolható. Fenntartási költségei viszonylag magasak

Ivecoval és Volvóval nincs tapasztalatom.

2023. nov. 5. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!