Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kamionosok! Mai szemmel...

Kamionosok! Mai szemmel nézve, ha volna lehetőséged választani, tandem vagy nyerges szerelvénnyel csinálnád a CE kategóriát?

Figyelt kérdés
Ha van kedved, a választásod indokold meg egy válaszban.✌️

#kamion #nyerges #tandem #Van mindkettő a sulinál
2022. ápr. 20. 10:37
A kérdező szavazást indított:
Nyergessel tanulnék.
Tandemmel tanulnék
3 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
53%

Mert ez most külön lehet megcsinálni?

Én úgy tudom nehézpót és az mindre vonatkozik.

2022. ápr. 20. 11:13
 2/8 A kérdező kommentje:

Persze érvényes az E kategória minden nehézpótra, csak arra vagyok kíváncsi ki melyikkel tanulna szívesebben.

Ahova beiratkoztam, ott lehet nyergessel meg tandemmel is tanulni. Ugye a legtöbb helyen csak tandem van, mert azzal tudnak oktatni C kategóriát is.

2022. ápr. 20. 11:16
 3/8 anonim ***** válasza:

Szerintem tanulni jobb a tandem, mert könnyebb vele kanyarodni, nem vág le akkorát a kanyarból.

Aztán majd az életben meg rászámolsz.

2022. ápr. 20. 12:46
 4/8 Beviz Elek ***** válasza:

Tandemmel csinálnám megint.

Miért? Azért mert személyautóból átülni egy nagy teherautóba, majd pár óra után már az E kategóriát csinálni hirtelen nagy ugrás. Ha rendesen megtanítanának az alapokra akkor érdemes lenne nyergesen csinálni, de a jelenlegi rendszer szerint hogy csak az úton kell kicsit előre menni, így már értelmetlennek találom.

Amikor én csináltam a jogsit akkor volt egy saroktolatás, illetve “rámpára” tolatás, de úgy volt kialakítva hogy egy majmot is be lehessen a mozdulatokra tanítani. A való életben lesznek tereptárgyak, szűkebb helyek, nem lesznek segédvonalak.

Normálisan meg kellene tanítani a tanulókat összeakasztani, tolatni, tolatásnál mi-miért úgy mozdul ahogy.

2022. ápr. 20. 14:03
 5/8 anonim ***** válasza:
A környékünkön a rutint oktatják tandemmel, a forgalmi vezetést forgózsámolyossal. A városban van több olyan vizsgaútvonal is, ahol a kereszteződésben a jobbkanyar közben a tandem szépen bekaszálna az egyenesen menő sáv feléig.
2022. ápr. 20. 15:09
 6/8 anonim ***** válasza:

Megcsinálják a jogsit tandemmel, kapnak egy kamiont és egy részük bekerült a youtube válogatásba.

Teljes kreténség, hogy még mindig ott tart a gépjárművezető képzés, hogy nem nyújt valós képzést, nem ad magabiztos tudást minden kategórián belüli lehetőségre csak átsegít a vizsgát.

Tandemes képzés után friss jogsival ment ej a spárba pótossal dolgozni :D

2022. ápr. 20. 18:50
 7/8 anonim ***** válasza:
nem a forgózsámolyosra gondoltál inkább? Mert tandem meg nyerges között nagy különbség nincs, és azért használ minden iskola tandemest szinte, mert így a C kategóriát is lehet csinálni a géppel, leakasztod a pótot és kész, míg én sima nyerges vontatóval még nem láttam C kategóriát oktatni soha, ha meg CE kell akkor felakasztják a pótot. És akkor nem kell 2 külön vontató meg 2 pótkocsi, mivel a nyerges önmagában nem működőképes. :D
2022. ápr. 22. 23:04
 8/8 anonim ***** válasza:

Azért nem oktatnak és főleg nem vizsgáztatnak nyerges vontatóval, mert előírás, hogy a rutin és forgalmi vizsgán is félig terhelve kell menni. A zsámolyra nem lehet felkötni pár tonna terhet.

Nagyobb városok belső részeiben eleve 7,5 tonnás tiltás van, az oktató autók a polgármesteri hivatal külön engedélyével mehetnek be, egy nyergesre csak 1-1 napra adják meg, állandóra nem, épp a kanyarodáskor eltérő tengely nyomvonalak és a hátsó kaszálás miatt.

2022. ápr. 23. 08:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!