Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Műszakin felírták nekemhogy a...

Műszakin felírták nekemhogy a kormánymű nagyon lóg most akkor az egészet ki kell cserélni?

Figyelt kérdés
Elektromos szervós és néztem 200 300 ezer ft egy komplett kormánymű.

2023. okt. 31. 17:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
9%
A kormánymű összetett dolog. Szerintem nem magára a kormányműre gondoltak, amiben a szervó is van, hanem szilentekre, gömbfejekre,
2023. okt. 31. 17:20
 2/13 A kérdező kommentje:
Akkor nem kell 300 ezret költenem remélem mert a porvédők le voltak esve azt is írták szóval remélem nem komolyabb
2023. okt. 31. 17:26
 3/13 anonim ***** válasza:
40%

#1 Kormányműben nincs gömbfej, szilent meg főleg nincs. A gömbfejek már különálló alkatrészek. Ha gömbfej lógna, akkor valószínűleg azt írták volna, nem a kormányművet.

Kérdező: legtöbb esetben a kormányművön van egy állító csavar, amikor kezd kikopni belülről, akkor ezzel a csavarral még egy kicsit rá lehet feszíteni, de ez nagyon ideiglenes megoldás. Ha meg is szűnik ideiglenesen a lógás, attól az belülről már ki van kopva, rövid időn belül újra elkezd lógni, idővel meg széthullik az egész. Ha az új túl drága, akkor újíttasd fel. Vagy lehet lutrizni bontottal.

2023. okt. 31. 17:30
 4/13 anonim ***** válasza:
72%
#3 Előbb tanulj meg szöveget értelmezi, aztán szóld le a másik válaszát! Hol írtam olyant, hogy a kormánygépben bámilyen sziltent vagy göbfej lenne? Előbb mennek tönkre a szilentek, meg a göbfejet, mint, hogy a egy szervós kormánymű kikopjon. Nekem is csak ennyit írtak fel az átvizsgálási lapra, hogy lóg a kormánymű, mert van ahol egykapal alá veszik az egészet, aztán csak talpasokat kellett cserélni.
2023. okt. 31. 17:38
 5/13 veterán vas ***** válasza:

A kormánymű valóban eléggé összetett dolog, ezt jól érzed.

Ám ha a műszaki hibalistán a kormánymű megnevezés szerepel, akkor értelmetlen dolog szilentekről, gömbfejekről, és talpasokról beszélni.

Nincs olyan hogy "egy kalap alá veszik",

Tegyük föl, a kérdező a sikertelen vizsga után azonnal rohan a szervibe.

Másnap megjelenik az NKH műszaki telepén, és számlával igazolja hogy kicseréltette a kormányművet. Erre azt mondja az vizsgabiztosa, hogy : ismét megbukott, mert én a jobb szélső gömbfejre gondoltam, csak azt kellett volna cserélni.

Szerinted???

2023. okt. 31. 18:11
 6/13 anonim ***** válasza:
Ha azt írták, hogy a kormány holtjátéka nagy, az sok dologtól lehet - és direkt nem kormányművet írtam! Maguk a kormányművek is javíthatók szoktak lenni, TeamTWork foglalkozik ilyennel például ha elérhető távolságban vannak. Igazából ha nincs jobb opciód, elviheted oda átnézetni is, és akkor kiderül, a kormányművön belül vagy kívül van a hiba :) Így, szinte semmi infó alapján, autót látva ezt nem nagyon fogja megmondani senki.
2023. okt. 31. 18:21
 7/13 anonim ***** válasza:
0%

#3 Pontosan ahogy #4 mondja. A kérdező világosan leírta, hogy a kormányművet nevezték meg, erre te jössz itt szilentekkel, meg gömbfejekkel és még képes vagy nekem azt mondani, hogy én nem tudok szöveget értelmezni.

A legjobb az egészben, hogy még ha a te logikád alapján gondolkodunk (tehát helytelenül) és a gömbfejeket is a kormánymű részének tekintjük, akkor sem világos, hogy hol van szerinted ebben az együttesben szilent. Láttál te már kormányművet? Hol van benne szilent? Ezt kérlek fejtsd már ki bővebben, roppant kíváncsi vagyok.

"Ha azt írták, hogy a kormány holtjátéka nagy"

De nem írták. És még mindig én nem tudok szöveget értelmezni, ugye?

"ezt nem nagyon fogja megmondani senki"

Bárcsak lenne valaki, aki testközelből látta és vizsgálta volna. Mint például egy műszaki vizsgabiztos. Ja várjunk, hát látta. És mit is mondott? Ja igen, kormányművet.

Ülj le fiam.

2023. okt. 31. 19:18
 8/13 veterán vas ***** válasza:

Az korábbi (#5) gondolatom más megközelítésben:

Hello főnök megjavíttattam az autót....

Kicserélték a szilenteket, a talpasokat a teljes összekötősort valamennyi gömbfejjel, a segédkormányművet, újak a stabilizátor fejek, beállíttattam a futóművet... ott hagytam több mint félmillát a futóművesnél.

-Mutassa a hibajegyzéket....ja emlékszem....a kormányművet kicserélték?

Háááát....... 😨

2023. okt. 31. 19:53
 9/13 anonim ***** válasza:
52%
#7 nem vagyunk rokonok. Csinálj valami hasznosat, idegenekkel kötekedni az interneten nem az. Kormánymű létezik több típus, nem csak úgy "egy csavarral állítasz rajta oszt jóvanaz". Pláne egy modern elektromos nem ilyen... Még egy régi esetén is ahol van lehetőség holtjáték állításra, nem az az egyetlen, ami okozni tudja, több helyen jöhet szóba kopás, aminek ugyanaz a tünete. Azért ajánlottam konkrétan kormánymű felújító műhelyt, mert ott bármi a gond, értenek hozzá és fel is tudják újítani.
2023. okt. 31. 20:17
 10/13 anonim ***** válasza:

#9 "idegenekkel kötekedni az interneten"

Bocs, ki is kezdett el személyeskedni rögtön az elején, hogy "nem tudom szöveget értelmezni"? Jó szar a memóriád...

"Kormánymű létezik több típus, nem csak úgy "egy csavarral állítasz rajta oszt jóvanaz". Pláne egy modern elektromos nem ilyen"

Először is, a meghajtás módjának ehhez semmi köze. Másodszor pedig, idézem magamat: "legtöbb esetben", ami ha nem tévedek, legkevésbé sem azt jelenti, hogy egyetlen féle van. Továbbá, és idézek megint: "de ez nagyon ideiglenes megoldás", ami egészen biztosan nem egyenlő azzal, hogy "jóvanaz".

Bocs, nem figyeltem, melyikünknek is van problémája a szövegértéssel? Mert írtál eddig vagy 3 választ és ezekben összesen már minimum 4 vagy 5 hülyeséget összeszedtem, amit nem írtál volna le, ha tudnál olvasni.

"nem az az egyetlen, ami okozni tudja, több helyen jöhet szóba kopás"

Először is, veszteni nem veszít semmit vele, szóval még ha nem is segít, akkor ez még egy jó javaslat, akárhogy is rugdalózol, mint egy csecsemő. Másodszor pedig 100-ból 99-szer a csigakerék kopik ki, amit a csavarral elő lehet feszíteni. Továbbra sem biztos, hogy megoldja, ez igaz, de azért a 99% szerintem elég jó esély ahhoz, hogy az ember megpróbálja, még ha csak ideiglenes megoldás, akkor is.

Szeretnél még valami marhaságot mondani, vagy elég volt?

2023. okt. 31. 20:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!