Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Elektromos/hibrid/LPG/benzin ...

Elektromos/hibrid/LPG/benzin Számolgattam: Van egy benzines autóm. A fogyasztását (forintban) soknak tartom. Mi a jó választás?

Figyelt kérdés

Az elektromos az ára miatt kiesett.

Gondoltam LPG-re átalakíttatom. Akkor az üzemanyag költsége nagyjából a felére esik, de sok macera van vele, komplikáltabb a szerviz meg a vizsga

A benzines motorral szerelt hibridek fogyasztása 4-5,5 l körül van (Priuszosokat kérdeztem)

Ezeknél kisebb a bekerülési költsége egy becsületes Dieselnek, az üzemanyag költsége pedig hasonló.

Szerintem valahol tévesztettem a gondolatmenetben, mert különben nem lenne piaca az LPG és hibrid autóknak. Kérlek segítsetek.

2023. okt. 22. 15:32
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

10 Novembertől márciusig meg ez:

[link]

2023. okt. 22. 17:32
 12/15 anonim ***** válasza:

Dieselből óriási hiány van Európában - hiába tűnik az a legolcsóbbnak, ha mondjuk elakad 1-2 hajó a Szuezi csatornában akkor nem fogsz tudni dieselt venni a kutakon. Plusz dieselnél is van bőven komplikáltság: AdBlue folyadék, részecskeszűrő, lendkerék, turbó...ha valaki tudja normálisan használni akkor alacsonyan tarthatóak a költségei, de épp az volt az elmúlt 20 év tapasztalata, hogy az átlag autós kezébe nem való a diesel motor normál használatra - meg kell hagyni a traktoristáknak, kamionosoknak, akik főállásban is dieselt hajtanak.

A hibrid iszonyatosan túlértékelt, az LPG pedig alul - lehet vele macera, de pl. a Fiat és Renault motorok híresen jól mennek LPG-n.

2023. okt. 22. 18:42
 13/15 anonim ***** válasza:

"Plusz dieselnél is van bőven komplikáltság: AdBlue folyadék, részecskeszűrő, lendkerék, turbó..."

Ha AdBlue-ról beszélsz, akkor nyilván nem régi sdi-ben gondolkodsz, így meg a kettőstömegű és a turbó manapság minden átlagautóban (3 henger 1000 ccm, 2 turbó) játszik a mai downsizeing-ben.

Abban egyetértünk, hogy átlagtrabantosnak nem való a diesel. Nálunk is az egyik amint beröffen, padlógázzal indul dolgozni, a másiknál meg egy télen át hallgattam, hogy reggelente 20-25-ször indítózik, röffen egyet, leáll. Amikor beindul padlógázon indul munkába. Ahelyett, hogy elvinné szakihoz.

2023. okt. 22. 18:59
 14/15 anonim ***** válasza:
A dízelnél mondjuk kevés undorítóbb dolog van.
2023. okt. 22. 19:08
 15/15 anonim ***** válasza:
14. de. a pakura.
2023. okt. 22. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!