A2-es motor választás?
Most lett meg az A2-es jogsi, tavasszal szeretnék motort venni. A KTM 390 Duke és a Honda CB 500 F között vacillálok, hogy melyiket vegyem. Pontosan egy CB 500 F-en tanultam és nagyon tetszik a motor, viszont az ára használtan is elég húzós.
A 390-es Duke-ot még nem próbáltam ki, nem tudom, hogy teljesítményben mennyivel van a Honda alatt, azt az 1 hengert mennyivel jobban kell pörgetni, hogy bírja a 100-110-es utazótempót, méretben mennyivel kisebb. Ehhez viszont olcsóbban hozzá lehet jutni.
Valaki aki ült már mind a két motoron, tud összehasonlító véleményt mondani róluk?
Egyiken sem ültem, de biztos, hogy a Hondát választanám!
Nem csak azért mert az legendásan megbízható, a KTM bármelyik típusával szemben, hanem mint ahogy írtad olcsóbb is. Ezért kevésbé fog fájni amikor majd álló helyzetben elborítod, vagy csak az egyéb költségeit tekintve.
A KTM biztos jobban néz ki, és jobb a futóműve is, amit kezdőként úgysem veszel észre, de én az ilyen egzotikumokat későbbre hagynám.
Pont, hogy a Ktm az olcsóbb, ez az előnye a Hondával szemben.
Igen, a KTM jobban néz ki, igaz a Honda is pofás, bár nálam nem ez fogja eldönteni a kérdést. Sokkal inkább számít a menetteljesítmény, azok amiket a kérdésben feltettem.
Nagyon nem fogod a teljesítményben, forgatónyomatékban érezni a különbséget, a CB500F-nek pont annyival nagyobb, mint amennyivel nehezebb gép.
A KTM-en többet fogod csattogtatni a váltót, és szerintem pocsék a hátsó gátlója, meg az első fék is jobb a Hondán, bár lehet, csak mert túl sok Hondát vezettem már. Városban autók között a KTM viszont valószínűleg kezesebb lesz, főleg, ha rutintalanabb vagy a lassú manőverekkel.
Sajnos olyat is hallani, hogy a KTM hosszú távon drágább a szervizigénye miatt. Meg olyat is, hogy ezekkel a Duke-okkal egyébként nincs annyi baj.
Én a helyedben megpróbálnám kipróbálni a Duke-ot, és aztán az alapján, meg a szívem szerint döntenék.
Valóban egyforma a két motor hiába kisebb köbcentis a ktm. A ktm súlyban könnyebb. Végsebességben a honda kicsivel jobb de nem sokkal.
Még alternatíva lehetne a Kawasaki z400-is szerintem. Végsebességre szerintem ő a legjobb mert gps-szerint 178-at tudott menni (óra szerint 187).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!