Citroen c4 2014 1.6hdi 90ló 350ezer km jó választás lehet?
Milyen típus hibái vannak?
Az autó 1tulajos és végig vezetett szervizkönyves.
Nekem napi 100km ingázásra valamint hétvégente 1-200km utakra kellene.
Szerintetek jó lehet?
Sokat futott diesel autó felejtős
Nagy a drága meghibásodások esélye
Pl: az üzemanyag ellátó rendszer bármely eleme csereérett lehet már, és az nem olcsó dolog.
Szerintem vegyél benzinest, lehet hogy 1 literrel többet fogyaszt, de a szervíz számlákon ezt sokszorosan megsporolod!
Kar hogy le lett pontozva az 1-es.
En is nemreg valtam meg a dizelemtől 300e km előtt nemsokkal, mivel nem kivantam a statisztikailag egyre eselyesebb draga beavatkozasok költsegeit.
Felhasznalasi mododhoz kedves kerdező valóban tókeletes valasztas lenne egy ilyen kisebb dizel, de a nagynyomasú szivattyú, turbo, nem tudom ebben van-e kettőstömegü, izzítógyertyak, befecskendezés mind mind sokevesek az autóban, es valami el fog menni előbb-utóbb. Nem 8s beszelve a nem eppen legendas megbizhatosagú elektronikaról.
Szerintem max egy rövid ideig lehet jó...
Ehhez a felhasználási módhoz tökéletes lenne, kicsit sok a km benne, de ha teljesen ismert az előélete, akkor azt is lehet, tudni, hogy melyik drága alkatrészek voltak cserélve/felújítva benne. Ha már túl van a magasnyomású szivattyú és a porlasztók cseréjén vagy felújításán meg egy részecskeszűrő cserén és az ára tükrözi a sok futott km-tert én meg merném venni. A 90 lovasban elméletileg nincs még kettős tömegű és ezeknél a motoroknál simán előfordul, hogy bontatlan turbóval elfutnak sok százezer km-t.
Mondjuk én évekig jártam egy ugyanilyen 1.6hdi-vel, csak én napi 70km-ert ingáztam vele. Pályán klímával 4,8-at evett (tempomat 130), országúton simán be lehetett vinni 4 liter alá, klímázva is.
Az 1-esre mondjuk kíváncsi lennék, hogy tud-e mondani olyan benzines autót, ami 5,8-at eszik pályán, vagy 5 alatt országúton és nincs benne se turbo, se kettőstömegű, se részecskeszűrő/katalizátor, mert ezeket a benzinesben ugyanolyan drága cserélni, ha nem drágább és még az üzemanyag fogyasztáson se spóroltál. Ilyen mennyiségű ingázásnál ez sokat számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!