Egy 1.0-ás turbó motortól mennyire jó a 170 Nm nyomaték? Ez mekkora szívó motornak felel meg? 125 lóerő
Papíron 1.6-1.8
De a kellemesebb karakterisztika miatt inkább egy 2.0-hoz lehet hasonlatos.
Nem csoda, hisz közvetlen befecskendezéses és turbós, épp mint az összes újabb diesel.
Sajnos ugyanazok a hátrányok is megvannak.
Nem tudom ki mit érez de a mostani autóm előtt egy 1,4-es tfsi 125lovas A3-asom volt.
Most egy 2.0 tdi autóm van de ugyan ilyen típust vezettem 1,4tfsi-vel is (150ló) és ég és föld a tfsi és tdi közt a különbség.
Mellesleg a kis motor és turbó páros abban az esetben fogyaszt jól ha nincs rendesen kihasználva a teljesítmény.
Mikor még szívóbenzinessel autóztam mindig autópályán volt a legalacsonyabb a fogyasztás és vidéki alacsonyabb tempós utakon kicsit több.
Az 1.4tfsi-vel pedig kb 5,6l körül jártam vidéken és autópályán nem tudtam 6l alá vinni.
Az 1literest meg gondolom mégjobban kell pörgetni még jobban ki kell használni a turbót hogy menjen is,ergo lehet hogy realtíve kevés a fogyasztás de magához az 1000ccm-hez képest gyanítom nem kevés az.
Kíváncsi lennék egy átlagos 130km/h utazó tempón pályán mit eszik meg az a motor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!