Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyit nyomsz a gumiba?

Mennyit nyomsz a gumiba?

Figyelt kérdés
2023. okt. 9. 16:09
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
35%

#10 Ne haragudjál, ha mondjuk áprilisban felfújod gyárira, akkor defekt nélkül te júliusban nem fogod azt érezni az autón, hogy nem úgy működik, ahogy kéne, mert diffundált a levegő. Legfeljebb ha rámérsz, akkor fogod tudni megmondani, hogy kevesebb van benne. De akkor meg nem fogod tudni, hogy a mérőeszköz mennyit eresztett ki belőle, mire rátetted a szelepre.

Nekem ne mondd, hogy egy fújás után ha ténylegesen nem nyúlsz hozzá a gumihoz, akkor te érzed kis idővel később a kormányozhatóságán hogy diffundált belőle a levegő.

2023. okt. 10. 10:45
 12/17 anonim ***** válasza:

#11 Kocsinként változó, hogy vezetés közben, kormányozhatóságon, stb. mit érzel. A mai, modern rugózással, lengéscsillapítással, szervokormánnyal, ABS-el és ezernyi elektronikával felszerelt autóknál valóban kevésbé észrevehető minden is. Még azt sem veszed észre ha a fékhatásban a két kerék között 30-40% különbség van...

A fapados autóknál azért jobban érezni.

A levegő átdiffundálásának a mértéke, ideje függ pl. a gumi öregségétől is. Egy újonnan gyártott gumin lehet hogy 3 hónap alatt is minimális légmennyiség távozik, egy 6-8 éves gumin meg lehet hogy szemmel is észreveszed hogy laposabb lett. Aztán 10-15 éves gumival is járkálnak, vizsgán nem nézik hogy hány éves gumi.

2023. okt. 10. 11:06
 13/17 anonim ***** válasza:
#12 Figyelj, motoromon semmi elektronika nincs, se ABS, se kipörgésgátló, semmi, szép nyári napon ha kiengedek 1-2 tized bart belőle, nemigen érzem a különbséget. Többet nem engedek ki, mert hülye azért nem vagyok, és kísérletezni is csak fokozatosan. Nem tudom, milyen versenypilótának kell lenni ahhoz, hogy közúton a gumin diffundáló levegőt okolja valaki bármi jelenségért bármi más helyett.
2023. okt. 10. 11:14
 14/17 anonim ***** válasza:
#13 De azért ha ősszel elteszed a motort és tavasszal előveszed, akkor látnod kell hogy laposodott.
2023. okt. 10. 11:41
 15/17 A kérdező kommentje:

9

Hát nem is írtam, hogy észrevehető mennyiségű levegő megy ki. De ha mondjuk 3 hónap alatt kimegy 0,2 bár, akkor is laposabb a gumi, mint amit a kocsi könyve ír.

3 havonta, ugye érted, nem 2 naponta mérem. Nem is tudom, honnan veszel ilyen baromságot.

2023. okt. 10. 11:42
 16/17 anonim ***** válasza:
35%

#14 És? Senki nem tagadta a jelenség létezését. Nem egy dologról beszélünk. Én azt mondom, hogy a diffúzió miatt nem kell 1-2-3 hetente rohanni, hogy felfújja az ember.

#15 Továbbra is kérdezem, hogy hogyan vetted észre, hogy három hónap alatt kiment belőle két tized? Érezted? Vagy három hónap után rámértél, és láttad, hogy kevés, aztán fújtál rajta? Nem értem, minek ekkora feneket kerekíteni ennek a kérdésnek, a következő gondolom az lesz, hogy a benzin is folyton fogy a tankból.

2023. okt. 10. 12:04
 17/17 anonim ***** válasza:
Ami gyárilag elő van írva, azt szoktam. Egyedül a hátsó kerekeknél szoktam picit eltérni a gyári előírástól mert úgy van megadva hogy ha csak egymagam utazok esetleg egy utassal meg egy csomaggal akkor 2.0 Bar-nak kell lennie, ha tele van az autó utasokkal és minden utasra van egy csomag akkor 2.3 Bar van előírva. Az első kerekekre 2.3 az előírás minden esetben ami szerintem elég fura, bár nem kételkedem. Én a hátsókat mindig 2.1 re fújom akár egyedül utazok akár nem. Mivel napi használós és sokszor nem tudom előre mennyire pakolom meg a csomagtartót így nem játszok ezzel. Oké otthon is feltudom fújni bármikor, ez nem akadály, bár abba a mérőbe amit adtak a pumpámhoz annyira nem bízok meg, lehet eltér pár századot, nem tudom, de a gumisom kalibrált, hitelesített mérőjéhez hasonlítottuk egyszer kíváncsiságból és mondta hogy nagyon minimális eltérése van szerinte, de azért nem fogok 1-2 évente több ezret kiadni hogy bekalibrálják, annyit nem ér az egész, meg ennyire pontosan nem kell belőni. Gumisom is csak azért viszi mert neki valamilyen szinten kötelező, mert ha kap egy ellenőrzést akkor nézhetik hogy mennyire van kalibrálva meg hitelesítve stb.... Bár soha nem nézte a kutya sem, de egyik kollégájáét már igen aki a másik városba csinálja ugyanezt.
2023. okt. 10. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!