Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Meddig bírja az autóba az...

Meddig bírja az autóba az akksi? Hány évig?

Figyelt kérdés
Nekem egy Varta BLUE Dynamic C22 52Ah tipus van berakva.
2023. okt. 9. 08:32
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Tobben irtatok,hogy nem erdemes addig cserelni mig nem gyengelkedik.

Mik a leggyakoribb elojelek?

Pelda...hasznaltam egesz heten az autot (mar kozel 2 eve hasznalom heti 5 napot meloba).2 eve kapot uj akksit. Szval elmentunk a toulnk 10 percre levo boltba. Es a parkoloba mar nem indult el.Odafele nem volt semmi gond, indult elsore, huzottis ha nyomtam a gazt.

1; bedugom a kulcsot, forditom 1es allasba

Minden lampa feljott a muszerfalon.

2;akarom inditani es nem indul el az auto.

Minden lampa vilagit a megszokottak szerint a muszerfalon

3;probalom ujra, megint semmi.

Muszerfalon midnen egyes alkalommal bejott a megszokott "kep"

Benzin szintet ellenoriztem, majdnem tele volt.

4;Hagytam pihenni 5-6 percet.

Ujra probaltam es elindult.

Jobb otletem nem volt, radugtam tolteni az akksit,mert velemenyem szerint hasonlot produkalt mint 2 evvel ezelott mikor akksit csereltunk benne (bar akkor azert mert a muszaki alkalmaval javasolta a szerelo).

szoval ha tudnatok par "jelet" mondani,hogy lehet eszrevenni,hogy gyengul. nagyon halas lennek. Delutan egyebkent veszek egy sajat toltot(mert az csak kolcsonbe kaptam). Olyat ami % ban kiirja a toltottseget. Valami kis profit.

2023. okt. 9. 11:53
 12/22 anonim ***** válasza:
Nekem egy noname akku van az egyik autómban, a másikban Varta. Az előbbi 15 éves, a másik 5. Egyiknek sincs baja, mindkettőt évente 2x felteszem 2 napra egy C-tek töltőre.
2023. okt. 9. 12:06
 13/22 anonim ***** válasza:

#11 Ez nem akku probléma lesz. Ha az akku szarakszik akkor nem indítod be másodjára sem meg 5 perc múlva sem.

2 dolgot néznék meg, az üzemanyag szivattyút és a gyújtáskapcsolót. Mikor ráadod a gyújtást, akkor egy halk búgást kell hallani az autó alja felől (tank irányából). Ha ezt hallod, akkor a szivattyú feltételezhetően jó, de nem zárja ki a hibát. Itt arra érdemes figyelni, hogy 2-3 gyújtás rákapcsolás után már nem indítja el gyújtáson a szivattyút.

Az nem tiszta a leírásból, hogy az önindító elkezdi tekerni a motort? Mert ha nem, azaz ténylegesen nem történik semmi mikor elfordítod gyújtásról indító állásba a kulcsot, akkor nagy az esély a gyújtáskapcsoló hibára.

A gyújtáskapcsolót meg úgy tudod esetleg megnézni, hogy mikor szarakszik akkor megmozgatod a kulcsot a gyújtáskapcsolóban, minden irányba. Ha a mozgatás után/közben indít, akkor gyújtáskapcsoló csere esélyes.

Persze lehet test hiba, főtengely jeladó hiba, gyújtás hiba, bármi.

2023. okt. 9. 12:14
 14/22 A kérdező kommentje:

Koszi. Azt nem tudom,hogy van e benne ...hu nem is tudom mi a neve, kis chip a kulcsba ami gatolja az illetektelen inditast.

Hyundai ix20 egyebkent az auto,ezt nem emlitettem korabban.

Ha legkozeleb elofordul, majd jobban hegyezem a fulemet.

Koszi a tanacsokat!

2023. okt. 9. 12:20
 15/22 A kérdező kommentje:

kieg. * talan nem fontos informacio,de eszrevettem,hogy a bal eslo fenyszorom kiegett.

A fent emlitett bolti bevasarlaskor nem volt kapcsolva vilagitas. (reggel 10 óra volt)

2023. okt. 9. 14:10
 16/22 A kérdező kommentje:

Nem,nincs ilyen hang. Tok kussba van az egesz,csak a vilagitas gyulald fel a muszerfalon. Es "kapar" ha probalom inditani.

Delutan vegre eljutok szerelohoz. Legtobb csak elore 2 het mulva tudott idopontot adni. De van 1 a kozelbe aki hetfon ra tud nezni.

"Mikor ráadod a gyújtást, akkor egy halk búgást kell hallani az autó alja felől (tank irányából). Ha ezt hallod, akkor a szivattyú feltételezhetően jó, de nem zárja ki a hibát. Itt arra érdemes figyelni, hogy 2-3 gyújtás rákapcsolás után már nem indítja el gyújtáson a szivattyút."

2023. okt. 13. 08:56
 17/22 anonim ***** válasza:
Gyújtáskapcsoló, üzemanyag szivattyú, vagy a szivattyút kapcsoló relé lesz a ludas.
2023. okt. 13. 09:07
 18/22 A kérdező kommentje:
Az autoszerelo egy olyan jatekos a tablan aki amit mond az tobbnyire megvalosul, hiszen az anyag ar es a munkadij kalkulaciojat meg kell fizetni ha az ember hasznalni akarja az autojat. remelem hamar kesz lesz. Kozel 10 eves auto, hamarosan erik az eladasa. Bar szamoltam vele meg par evig.
2023. okt. 13. 09:11
 19/22 A kérdező kommentje:
Koszonom az epito jellegu tanacsokat!
2023. okt. 13. 09:11
 20/22 A kérdező kommentje:
javitva, a ludas a crankshaft sensor volt. Hogy ez mit jelent azt nem tudom,de meg lett csinalva az auto.
2023. okt. 26. 16:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!