Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Meddig bírja az autóba az...

Meddig bírja az autóba az akksi? Hány évig?

Figyelt kérdés
Nekem egy Varta BLUE Dynamic C22 52Ah tipus van berakva.
2023. okt. 9. 08:32
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:

Naponta jarok vele munkaba. Oda-vissza 50Km.

2 eve van meg benne. Eselyes,hogy ra kell tolteni.

Vagy ezek elvannak 5 evig piszkálás nélkul?

2023. okt. 9. 08:34
 2/22 anonim ***** válasza:
33%

Hát ehhez varázsgömb kellene.

Az ilyen jász-plasztik akksik jó ha kibirnak 1 évet.

De két fullra azonos akksi, full ugyanolyan autóban és használat mellett is produkálhat teljesen eltérő élettartamot.

A legjobb ha rendszeresen van használva illetve ha sosem merül le, pláne nem ha brutál lemerül.

De még így is lutri megmondani.

Lesz itt olyan akinek 2 évet bírt a bosch és lesz olyan akinek 8-at.

Nekem eddig 3 akksim volt:

Banner közel 10 évet bírt,

Jász plasztik 1 év után cellazárlat,

most pedig Exide van benne harmadik éve.

2023. okt. 9. 08:41
 3/22 A kérdező kommentje:

Mit jelent az ,hogy "jász-plasztik"?

Koszi

2023. okt. 9. 08:46
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
A Jász-Plasztik egy gyár
2023. okt. 9. 09:44
 5/22 A kérdező kommentje:
Aaaa....okeeee!
2023. okt. 9. 09:55
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

A Jász-plasztik az is egy akku márka. Nagyon gagyi 1 év garanciát adnak rá és kb annyit is bírnak ki, utána is működőképes de sokkal gyengébb, én nem ajánlom 2x is befürödtünk vele.

Banner, BOSCH, ezek azért kiíbrnak 4-5 évet amit egy indító akkumulátornak ki kell bírnia.

VARTA nagyon nem jó az indító akkumulátorok terén. Több hozzáértő ismerősöm is mondta hogy nagyon nem, adják azt amit azért kellene.

Exide viszont nagyon jó. Egyrészt világszinten benne van a TOP 5 be az akkumulátorok terén. Meg én 2016 ba vettem egyet egy dízelbe és még mindig működőképes. Ha sokat áll az autó és kiveszem belőle alig merül, kb semennyit, néha rátöltök ha keveset van használva és ennyi. Az idei telet már nem fogom vele megkockáztatni mert azért mégis csak 7 éve van meg, és azért egy akkumulátornak 4-5 évet kell kiszolgálnia a többi meg jutalom, és azért már majdnem dupla annyit megélt, szóval ez is bizonyítja hogy nem egy gagyi fos.

Meg van a benzines autóba is egy 3 éves Exide akku, még azzal sem volt bajom eddig.

Haver vett egy öreg autót abba is egy régi Exide akku volt, sajnos nem jöttünk rá mennyire régi mert nem találtunk rajta semmi gyártási dátumot vagy valamit. Akitől vettük az autót Ő sem tudta megmondani mert már benne volt amikor megvette és 5 évet volt nála, tehát kb 6-7 éves akkunak tippeljük, de még jó, mert egyszer azzal indítottunk be egy 4 éve álló öreg autót és simán kibírta.

Szóval én annyit mondok hogy egy autó indítóakkumulátornak 4 évet ki kell bírnia, de már a 3 év is elfogadható, viszont egy drágább nevesebb gyártótól származó akku eddigi tapasztalataim szerint azért jóval tovább ki kell bírja, nyilván ha nincs folyton agyon merítve mert az semelyik indtónak sem tesz jót.

Gyártók közül pedig érdemes drágábban venni egy nevesebb gyártótól származót. Az ilyen sajátmárkás üzletek indító akkuit pedig max akkor szabad megvenni ha el akarod adni az autódat és hogy legyen benne valami.

2023. okt. 9. 10:04
 7/22 A kérdező kommentje:
Na! Ez tok jo! Nagyon hasznos volt amit mondtal!
2023. okt. 9. 10:18
 8/22 anonim ***** válasza:

A felsoroltak közül mindegyik volt màr nekem, àtlagban 4 èvet bìrt mind, de èn sose vàrom meg mìg cserben hagy. Ahogy èrzem gyengül, veszek újat.

Most lesz 5 ève, hogy megvettem a kocsit használtan. Ebbe egy Varta akksi volt ès mèg hozzà se nyúltam. Ès ki tudja az előző tulaj mikor vette. Szóval a Vartara voksolók.

2023. okt. 9. 11:17
 9/22 anonim ***** válasza:

6. Egy akkut addig kell használni amíg le nem térdel, előtte amíg tökéletes felesleges lecserélni.

Az az Exide lehet még 4-5 évet is bír.

2023. okt. 9. 11:22
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

Előző akkum 9 évig bírta egy eléggé jól felszerelt dízelben, amit egy héten kétszer használtam. A többi napon csak állt. Soha nem töltögettem.

A mostani akkum 2 éves. Nem veszem észre, hogy gyengélkedne. De sem kapacitásban, sem márkában nem szoktam az akkun spórolni.

2023. okt. 9. 11:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!